Kokeile kuukausi maksutta

Isot riskit uhkaavat sinisilmäisiä uusien pientalojen tai rivitaloasuntojen ostajia – asiantuntija neuvoo olemaan valppaana

Asuntoilmoituksista ei käy ilmi, että uuden asunnon hankkija saattaakin joutua vastuuseen kohteen rakennuttamisesta.

Asuntoilmoituksista ei käy ilmi, että uuden asunnon hankkija saattaakin joutua vastuuseen kohteen rakennuttamisesta.

Omakotitalon tai rivitaloasunnon ostajan kannattaa olla tarkkana. Avaimet käteen -toimitus saattaa vaihtua rakennuttajan tehtäviin siihen liittyvine vastuineen varsinkin hallinnanjakosopimuksiin liittyvissä tapauksissa.

Erityisesti pääkaupunkiseudulla myydään omakotitaloja, paritaloja ja rivitaloasuntoja, joissa asuntoilmoitusten perusteella näyttäisi olevan kyse normaalista uudisasuntokaupasta, mutta avaimet käteen -toimituksen sijasta ostajasta tuleekin kohteen rakennuttaja kaikkine siihen liittyvine vastuineen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Isot riskit uhkaavat sinisilmäisiä uusien pientalojen tai rivitaloasuntojen ostajia – asiantuntija neuvoo olemaan valppaana”

  1. Tuttava oli kiinnostunut tälläisestä, pyysi mukaan näytölle. Kysessä oli 10 omakotitalon kokonaisuus, kaikki omalla tontilla. Talot tehtiin yksi kerrallaan ja myytiin sitä mukaan. Kävin katsomassa kahta viimeistä, muut olivat valmiit ja myyty.
    Välittäjä oli täysin pihalla kaikesta vaikka oli omien puheiden mukaan myynyt ne 8 edellistä. Ei esimerkiksi tiennyt onko asunnoissa lto. Pyynnöistä huolimatta ei toimittanut asiakirjoja , esim rakennuslupaa.
    Hinnan painamiseksi alas asunnot myytiin ilman pihatöitä. Asfaltoinnit ja istutukset olisivat jääneet ostajan vastuulle.
    Yhteisten alueiden hoitoon ja mm. jätehuoltoon oli perustettu ry. Tämä ry olisi hoitanut mm. talojen välisten ajoväylien asfaltoinnin ja lumityöt. Hiukan askarrutti yleiseen katuun rajoittuvien asunnon omistajien halukkuus osallistua perällä asuvien ajoväylien asfaltoinnin ja lumitöiden kuluihin….
    Ei tullut kauppoja.

Viimeisimmät näkökulmat