Vaahtolasibisneksessä tapahtuu: Uusioaineksen omistaja ostaa Hasoporin – Arto Pohjosesta uusi toimitusjohtaja

Suomalainen lasinpuhdistus- ja vaahtolasin valmistusyhtiö Uusioaines ja ruotsalainen vaahtolasituottaja Hasopor yhdistyvät ja yhtiöiden mukaan muodostavat samalla Euroopan johtavan vaahtolasivalmistajan.

Suomalainen lasinpuhdistus- ja vaahtolasin valmistusyhtiö Uusioaines ja ruotsalainen vaahtolasituottaja Hasopor yhdistyvät ja yhtiöiden mukaan muodostavat samalla Euroopan johtavan vaahtolasivalmistajan.

Uusioaineksen emoyhtiö Partnera Glass Recycling ostaa Hasoporin. Rahoituksessa on mukana Suomen Teollisuussijoitus Tesi.

Hasoporin sijaintipaikka Hammar toimii maan lasinkierrätyksen keskittymänä ja yritys on nyt samaan konserniin kuuluvan Uusioaineksen tavoin maansa ainoa vaahtolasivalmistaja.

Kauppa yhdistää forssalaisen Uusioaineksen osaksi laajaa Itämeren alueen lasinkierrätys- ja vaahtolasituotantotoimintaa. Uusioaines ja Hasopor suuntaavat yhdessä vahvaan kasvuun ja kansainvälistymiseen kiertotaloutta liiketoiminnaksi muuntaen.

Uutena konsernin toimitusjohtajana aloittaa Arto Pohjonen, joka on aiemmin toiminut muun muassa Lujatalon ja Destian toimitusjohtajana.

Tiukentuva eurooppalainen sääntely nostaa lasinkierrätysastetta ja avaa markkinoita Uusioaineksen ja Hasoporin muodostamalle kokonaisuudelle. EU:n tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä 75 prosenttia lasista kierrätetään.

Eurooppalainen lasinkierrätysmarkkina on erittäin hajautunut. Hasoporin oston jälkeen yhtiöiden yhteenlaskettu tuotantokapasiteetti on noin 480 000 kuutiota vaahtolasia, joka vastaa noin 4 000 täyttä rekka-autollista.

”Jo Uusioaineksen hankinnan yhteydessä määrittelimme yhdessä Tesin kanssa strategian, jonka tavoitteena on rakentaa johtava eurooppalainen vaahtolasinvalmistusyhtiö. Hasoporin yritysosto on erinomainen askel strategiamme toteuttamisessa”, oululaisen sijoitusyhtiö Partneran toimitusjohtaja Jari Pirkola sanoo tiedotteessa.

Osana kauppaa Partnera Glass Recyclingille siirtyy osuus tanskalaisesta vaahtolasivalmistajasta, jonka yhtenä osakkaana on Reiling Group.

”Vaahtolasin valmistus varmistaa kierrätyslasin täysimittaisen hyödyntämisen ja soveltuu siksi erinomaisesti Tesin kiertotalousohjelmaan”, Tesin sijoituspäällikkö Samuel Saloheimo sanoo.

Lasinpuhdistusprosessin ohessa syntyvä hieno lasiaines on muille toimijoille ongelma ja jäte, mutta Uusioaines ja Hasopor valmistavat siitä vaahtolasia, joka on ympäristöystävällinen eriste- ja kevennemateriaali.

”Vaikuttavuus tarkoittaa meille taloudellisen kannattavuuden lisäksi uusia ratkaisuja, kun lasijäte jatkaa kiertoaan esimerkiksi kevytsoran korvaajana maanrakennuksessa”, Saloheimo sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vaahtolasibisneksessä tapahtuu: Uusioaineksen omistaja ostaa Hasoporin – Arto Pohjosesta uusi toimitusjohtaja”

Vastaa