Tunnettu ikkuna- ja ovivalmistaja vaihtaa nimeään – emoyhtiöllä uusi strategia

Emoyhtiö hakee uutta kasvua ja muuttaa maayhtiöiden nimiä.

 

Ikkunavalmistaja Inwido vaihtaa nimeään Suomessa.

Ikkuna- ja ovivalmistaja Inwido Finland Oy:n uusi nimi on Pihla Group Oy. Yhtiön tuotemerkit säilyvät ennallaan ja liiketoiminta jatkuu kuten tähänkin asti. Nimenvaihdos ei vaikuta yritystietoihin, henkilöstöön tai omistussuhteisiin.

”Uudessa nimessä on suomalainen alkuosa, joka on totuttu yhdistämään ikkunoihin jo vuosikymmeniä. Loppuosa puolestaan kertoo, että kyse on yhtiöstä, jolla voi olla useita vahvoja tuotemerkkejä. Meillä ne ovat Pihla, Tiivi ja PihlaPRO”, sanoo Pihla Groupin toimitusjohtaja Antti Vuonokari tiedotteessa.

Syy nimenvaihdokseen on konsernin emoyhtiön Inwido AB:n päätös lopettaa Inwido-nimen käyttö eri maiden liiketoimintojen yhteydessä. Taustalla on emoyhtiön uusi strategia, jossa se toimii omistajayhtiön tavoin ja tähtää kasvuun hankkimalla omistukseensa lisää yrityksiä asumismukavuuden, sisäilman ja turvallisuuden piiristä.

Pihla Group työllistää noin 650 henkilöä, ja sillä on tehtaat Ruovedellä, Haapajärvellä, Kannuksessa, Kuusamossa, Pudasjärvellä ja Joutsassa. Pihla Groupin omistaa Inwido AB, jonka liikevaihto vuonna 2018 oli 6,7 miljardia Ruotsin kruunua. Inwido AB:n tuotemerkkejä Suomessa ovat myös Pihla Groupin tytäryhtiöiden kautta omistetut Klas1, Profin, Sydänpuu ja Lämpölux.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tunnettu ikkuna- ja ovivalmistaja vaihtaa nimeään – emoyhtiöllä uusi strategia”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat