Lehto Groupilta tulosvaroitus – vuoden 2019 liiketulos painuu tappiolle

Lehto Group on alentanut arviotaan koko vuoden 2019 liikevaihdosta ja liiketuloksesta.

Kuva: Lehto

Nyt yhtiö arvioi, että konsernin liikevaihto vuonna 2019 on samalla tasolla tai alhaisempi kuin vuonna 2018 (721,5 milj. euroa) ja koko vuoden liiketulos painuu miinukselle voimakkaasti tappiollisen ensimmäisen vuosipuoliskon takia. Viime vuonna liiketulos oli 37,2 miljoonaa euroa eli 5,2 prosenttia liikevaihdosta.

Yhtiö oli arvioinut 9. toukokuuta, että konsernin liikevaihto vuonna 2019 olisi samalla tasolla kuin vuonna 2018 ja liikevoitto olisi 2–6 prosenttia liikevaihdosta.

Liikevaihtonäkymää heikentävät viiveet toimitilahankkeiden käynnistymisessä. Liiketulosnäkymän heikentymisen keskeisin syy on merkittävästi ennakoitua suuremmat tappiot peruskorjaushankkeista. Liiketulosnäkymää heikentävät myös yksittäiset tappiolliset projektit Hyvinvointitilat- ja Toimitilat-palvelualueilla sekä asuntojen myyntihintojen lievä aleneminen.

Ensimmäisen vuosipuoliskon tulosta rasittavat noin 15 miljoonan euron tappiot peruskorjaustoiminnasta ja noin 6 miljoonan euron tappiot Ruotsin liiketoiminnasta. Koko vuotta koskevassa arviossa on otettu huomioon peruskorjausliiketoiminnasta ja Ruotsin yhdestä hankkeesta syntyvät tappiot.

Näkymä perustuu yrityksen saatavilla oleviin tietoihin meneillään olevien rakennushankkeiden etenemisestä ja yrityksen arvioon vuoden 2019 aikana aloitettavista ja myytävistä rakennuskohteista sekä tämänhetkiseen näkemykseen asuntomarkkinoiden kehittymisestä.

Keskeisimpiä liikevaihdon ja liiketuloksen kehittymiseen liittyviä riskejä ovat asuntojen kysynnän heikentyminen, viiveet hoiva-, koulu- ja toimitilahankkeiden käynnistymisessä sekä projektien loppuunsaattamiskustannusten kasvu.

”Viime vuosien voimakas kasvu ja laajentuminen monella alueella samanaikaisesti ovat tuottaneet kuluvalle vuodelle tappioita. Muutamat kasvun aikana tehdyt liiketoimintapäätökset ja projektit ovat osoittautuneet vääriksi ja huonosti strategiaamme sopiviksi. Vaikka olemme jo tehneet korjaavia toimenpiteitä, niin tulosvaikutukset näkyvät vasta viiveellä”, toimitusjohtaja Hannu Lehto sanoo tiedotteessa.

”Pääosa liiketoiminnastamme on tervettä ja kannattavaa ja perustuu strategisiin kilpailuetuihimme: suunnittelun johtamiseen, vakioituihin ratkaisuihin ja tehdasvalmistukseen. Niillä liiketoiminta-alueilla, jotka perustuvat strategisiin kilpailuetuihimme, on toiminta myös taloudellisesti tervettä. Näihin aiomme jatkossa selkeämmin keskittyä.”

”Toiselle vuosipuoliskolle odotamme selvää tuloskäännettä, kun pitkään kestäneet tappiolliset hankkeet saadaan päätökseen.”

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Lehto Groupilta tulosvaroitus – vuoden 2019 liiketulos painuu tappiolle”

  1. Tila- ja modulielementit keksitään uudellen keskimäärin 10 vuoden välein. Kohta on taas hetken hiljaista niiden suhteen.

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat