Kokeile kuukausi maksutta

Sweco ostaa NRC Groupin suunnitteluliiketoiminnan

Sweco on tehnyt sopimuksen NRC Groupin suunnitteluliiketoiminnan ostamisesta.

Kaupan myötä Sweco nousee yhtiön tiedotteen mukaan johtavaksi raideliikenteen asiantuntijaksi Pohjois-Euroopassa ja vahvistaa asemaansa Suomessa ja Ruotsissa.

”Yrityskauppa vahvistaa Swecon aseman johtavana raideliikenteen asiantuntijana Pohjois-Euroopassa ja kasvattaa liikenneinfrastruktuurin osaajajoukkomme yli 1 200 henkilöön koko Sweco-konsernissa. Suomessa Swecosta tulee raideliikennesuunnittelun johtava toimija ja yksi isoimmista toimijoista infrastruktuurin, liikkumisen ja kaupunkisuunnittelun parissa. Pystymme tarjoamaan osaamistamme merkittäviin infrahankkeisiin, myös kansainvälisesti”, Sweco Finlandin maajohtaja Markku Varis sanoo.

Kaupan myötä Sweco on mukana muun muassa Raide-Jokeri-hankkeessa, Tampereen Ratikassa, Espoo-Lohja-Salo-oikoradassa ja Luumäki-Imatra-ratahankkeessa.

Swecolle siirtyy NRC Groupista 320 raide-, infra- ja yhdyskuntasuunnittelun asiantuntijaa Suomessa ja Ruotsissa. Lisäksi Suomessa Sweco saa uuden toimipisteen Riihimäelle.

Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Sweco ostaa NRC Groupin suunnitteluliiketoiminnan”

  1. Eipä kelvannut norjalaisille pitkään. No, viimeksi trackin tj hehkuhti kuinka innnoissaan norjalaiset on innnoisaan suunnittelusta. Nyt hehkuhti taas potentiaalista kun myytiin swecolle. Saa nähdä mikä on lopputulema 😉 Se on ainakin varmaa, että myös nrc rakentaminen ja kunnossapito on hiipuvaa bisnestä ja nekin myydään pian wincolle. Kehitys on jätetetty tekemättä ja nyt menee halvalla. Tosin norskit pitävät varmaan ruotsin rakentamisen itsellään.Siellä on potentiaalia.

  2. Niin sitä vanhaa VR:ää pilkotaan. Sama olisi tervetullutta liikennöinti puolellekin.

  3. Tainnut olla aika pieni osa liiketoimintaa suunnitteluliiketoiminta talossa, ymmärrettävää, että myydään rakentamisen ja kunnossapidon kehittämiseksi. On työlästä ylläpitää näin erilaisia bisneksiä samassa talossa, kun ei ole kuitenkaan mikään valtava talo ja varmaan on aika erilaiset järjestelmät ja muut mitä liiketoiminnat vaativat.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat