Kokeile kuukausi maksutta

Verovelkoja, tyhjät kulissit velkojia vastassa – synkkä kuva virolaistaustaisista yrityksistä

Verohallinnon Harmaan talouden selvitysyksikkö on tutkinut Suomen kaupparekisterissä olevien virolaistaustaisten yritysten ominaisuuksia ja harmaan talouden riskejä.

Tarkastelussa virolaisyhtiöitä on verrattu muihin ulkomaalaistaustaisiin ja suomalaistaustaisiin yrityksiin. Virolaistaustaisista yrityksistä lähes puolet toimi rakennusalalla. Se on harmaan talouden kannalta riskitoimialoja.

Noin 22 prosentilla Suomen kaupparekisteriin merkityistä, vuosina 2013-2017 toimineista ulkomaalaistaustaisista yrityksistä oli virolainen vastuuhenkilö. Näillä yrityksillä oli huomattavasti enemmän häiriöitä ja verotukseen liittyviä laiminlyöntejä kuin suomalaistaustaisilla tai muilla ulkomaalaistaustaisilla yrityksillä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Verovelkoja, tyhjät kulissit velkojia vastassa – synkkä kuva virolaistaustaisista yrityksistä”

Viimeisimmät näkökulmat