Kokeile kuukausi maksutta

Skanska muuttaa Ylen vanhan pääkonttorin luksusasunnoiksi – asukkaille oma hulppea minikylpylä

Taloyhtiön nimeksi tulee As. Oy Töölön Kesäkatu, sillä talossa toimi 1990-luvulle asti Yleisradio, ja sinä aikana se tunnettiin nimellä Kesäkatu 2.

Havainnekuva luksustaloyhtiön minikylpylästä. Asukkailla tulee olemaan käytössään myös oma kuntosali. Kuva: Skanska

Yhdellä Helsingin kantakaupungin paraatipaikoista sijaitseva toimistokiinteistö uudistetaan korkeatasoisiksi asunnoiksi. Skanska ja Auratum Asunnot Helsinki Oy ovat solmineet sopimuksen 146 asunnon toteuttamisesta osoitteessa Merikannontie 5 sijaitsevaan kiinteistöön. Sopimuksen arvo on noin 50 miljoonaa euroa.

Kahdeksankerroksisessa rakennuksessa on asuntojen lisäksi myös liiketilaa, joka jää yhtiön käyttöön. Yhtiön nimeksi tulee As. Oy Töölön Kesäkatu, sillä talossa toimi 1990-luvulle asti Yleisradio, ja sinä aikana se tunnettiin nimellä Kesäkatu 2. Rakennuksen ulkokuori säilyttää entisen ilmeensä, mutta sisältä rakennus uudistuu täysin.

”Hyödynnämme hankkeessa niin Skanskan toimitila-, asunto- kuin talotekniikkaosaamista, ja meillä on kiinnitettynä tähän parhaita korjausrakentamisen osaajiamme”, kertoo aluejohtaja Jukka Kylliö hankkeesta tiedotteessa.

Auratum on jo teettänyt purkutöitä rakennuksessa. Skanska käynnistää oman urakkansa syyskuun aikana. Hanke valmistuu kokonaisuudessaan loppuvuonna 2022.

Rakennus sijaitsee aivan Sibeliuksen puiston ja Soutustadionin vieressä. Yhtiö rakennetaan omalle tontille. Ylimpään kerrokseen tulee terassiasuntoja, jotka sijoittuvat rakennuksen nykyisen rungon päälle.

Muiden kerrosten asunnot on varustettu lasitetuilla parvekkeilla. Asuntojen koko vaihtelee noin 38 neliön kaksioista suuriin, noin 220 neliön koteihin. Yhtiöön sijoitetaan myös kuntosali, spa-osasto ja viihtyisiä oleskelutiloja.

”Kesäkadun avara ja osin suojeltu sisääntulokerros mahdollistaa upeat yhteistilat. Nämä sekä erinomainen sijainti tekevät hankkeesta ainutlaatuisen. Olemmekin saaneet poikkeuksellisen runsaasti ennakkotiedusteluja asunnoista”, sanoo johtaja Petri Reunanen Auratumista tiedotteessa.

Talon hisseillä pääsee suoraan rakennuksen ja pihakannen alle sijoittuvaan autohalliin, jonne ajetaan sisään rannan puolelta Merikannontieltä.

Hankkeessa pääsuunnittelijana toimii Arkkitehtiryhmä A6 Oy. Yhteistilojen suunnittelusta vastaa Puroplan Oy ja pihasuunnittelusta Sitowise.

Auratum on rakennuttanut asuntoja myös Kesäkadun läheisyydessä sijaitsevalle Taivallahden Kasarmin alueelle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska muuttaa Ylen vanhan pääkonttorin luksusasunnoiksi – asukkaille oma hulppea minikylpylä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat