Kokeile kuukausi maksutta

Suomen Kovabetoni ostaa Consolis Parman tehtaan

Turkulainen perheyhtiö Kovabetoni ostaa Consolis Parmalta Nastolan runkoelementtitehtaan.

Suomen Kovabetonin toimitusjohtaja Marjet Mäkinen. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Nastolan tehtaassa valmistetaan ontelo-, TT-laattoja sekä pilareita ja palkkeja. Yritysostolla Suomen Kovabetoni pyrkii vahvistamaan asemaansa suurimmilla markkinoillaan pääkaupunkiseudulla.

Kauppa liittyy Betonimestarit oy:ta koskevaan yrityskauppaan.

Parman omistava Consolis-konserni ilmoitti aiemmin tänä vuonna ostavansa TMB-konsernin Suomen ja Latvian toiminnot. TMB omistaa Betonimestarit oy:n. Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi yrityskaupan sillä ehdolla, että Parma luopuu Nastolan tehtaan liiketoiminnasta.

Kovabetonilla on tavoitteena liikevaihdon tuplaaminen

Kovabetoni pyrkii keskittämään Nastolan tehtaalle ontelo-, TT-laattojen sekä pilareiden ja palkkien valmistuksen. Vaativien julkisivuelementtien valmistaminen jatkuu pääasiallisesti Turun tehtaalla. Nastolan tehdas on tuotantovalmiudessa heti kaupan jälkeen.

”Halusimme vahvistaa runkoelementtien tuotantokapasiteettiamme ja täydentää tuotepalettiamme ontelolaatoilla”, Kovabetonin toimitusjohtaja Marjet Mäkinen sanoo tiedotteessa.

”Yritysosto vahvistaa kykyämme palvella asiakkaita, sillä nyt kykenemme toimittamaan entistä laajempia kokonaisuuksia tehokkaammin. Nastolan tehtaalla on ollut vahva rooli toimitilarakentamisessa erityisesti ontelolaattojen ja järeiden runkoelementtien valmistuksessa ja tätä toimintaa on tarkoitus jatkaa. Uskomme ketterälle ja laadukkaalle toimijalle olevan kysyntää tässä markkinassa.”

Kovabetoni työllisti ennen kauppaa noin 40 henkeä ja yritys arvioi Nastolan tehtaan lisäävän henkilöstöä reilulla 10 hengellä alkuvaiheessa.

Kovabetoni kertoo asettaneensa tavoitteekseen tuplata liikevaihtonsa lähivuosien aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomen Kovabetoni ostaa Consolis Parman tehtaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat