Sweco suunnittelee ja toteuttaa Gasumin biokaasulaitoksen Lohjalle

Laitos käsittelee vuodessa noin 60 000 tonnia biojätteitä.

Suunnittelu- ja konsulttiyhtiö Sweco on tehnyt maakaasuyhtiö Gasumin kanssa sopimuksen Lohjalle rakennettavan biokaasulaitoksen suunnittelusta, hankinnoista ja toteutuksen valvonnasta.

”Olemme Swecolla erittäin iloisia päästessämme toteuttamaan yhdessä Gasumin kanssa kiertotaloutta, kestävämmän energian tuotantoa sekä energiatehokkuutta Suomessa. Hanke tukee Swecon strategisia tavoitteita olla mukana kiertotalousliiketoiminnassa sekä lujittaa
yhteistyötämme Gasumin kanssa”, sanoo Swecon teollisuustoimialan johtaja Erik Skogström tiedotteessa.

Lohjan jätekeskuksen yhteyteen Munkkaalle rakennettava laitos tulee käsittelemään vuodessa noin 60 000 tonnia biojätteitä. Laitoksen odotetaan tuottavan vuodessa yli 40 GWh biokaasua ja 50 000 tonnia kierrätysravinteita luomulannoitekäyttöön. Laitoksen käyttöönotto tapahtuu loppuvuodesta 2020.

”Hanke vahvistaa kotimaisen biokaasumarkkinan kasvua ja edistää vahvasti biokaasun liikennekäyttöä. Investointi on Gasumille merkittävä, työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt yhtiöllemme Biotalous ja puhtaat ratkaisut -kärkihanketukea biokaasun tuotannon lisäämiseen”, sanoo Gasumin biokaasuliiketoiminnan johtaja Johan Grön.

Sweco vastaa biokaasulaitoksen toteutuksesta sisältäen projektin johdon, laitehankinnat, kokonaissuunnittelun sekä työmaan johdon. Sweco on konsultoinut Gasumia myös biokaasulaitoksen alueen maankäytön suunnittelussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sweco suunnittelee ja toteuttaa Gasumin biokaasulaitoksen Lohjalle”

Vastaa