Turun kehätien kakkosvaihe sai jatkorahoituksen

Kausela–Pukkila-tieosuuden tarjouskilpailu käynnistyy loppuvuodesta, ja varsinaisten rakennustöiden on tarkoitus alkaa kesällä 2020.

Kausela–Pukkila-tieosuuden tarjouskilpailu käynnistyy loppuvuodesta, ja varsinaisten rakennustöiden on tarkoitus alkaa kesällä 2020.

Turun kehätien, joka on osa E18-tietä, parannustyöt ovat saaneet jatkorahoituksen myös Kausela–Pukkila -tieosuudelle.

Kehätien kakkososuus on saanut 59 miljoonan euron määrärahan. Rahoitus vahvistui eduskunnan hyväksyttyä vuoden 2019 lisätalousarvioesityksen.

Väylän projektipäällikkö Juha Sillanpään mukaan rahoituspäätös oli tervetullut.

”Nyt parannustyöt saadaan käyntiin myös hankealueen länsipuoliskolla ja koko Kausela-Kirismäki -tieosuus nelikaistaiseksi vuoteen 2023 mennessä”, hän kertoo tiedotteessa.

Kakkosvaiheen suurimpia työkohteita kehätien nelikaistaiseksi muuttamisen ohella ovat Aurajoen ylittävien siltojen rakennustyöt sekä valtatie 10:n ja Kauselan eritasoliittymän parantaminen. Myös Kirismäen eritasoliittymä voidaan nyt toteuttaa alkuperäisen tavoitteen mukaisena.

”Kakkosvaihe käynnistyy tarjouskilpailulla loppuvuodesta ja käytännössä kakkosvaiheen rakennustyöt saadaan käyntiin kesällä 2020”, Sillanpää kertoo.

Parannustyöt Pukkilan ja Kirismäki välisellä osuudella alkoivat maaliskuussa 2019. Hankkeen yhteydessä parannetaan myös rinnakkaisteiden ja kevyen liikenteen väylien verkostoa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Turun kehätien kakkosvaihe sai jatkorahoituksen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat