Kokeile kuukausi maksutta

ÅF Pöyryn tulosparannus jäi odotuksista – epävarmuutta tietyissä markkinasegmenteissä

Suunnittelu- ja konsulttiyhtiö ÅF Pöyryn tulos parani heinä-syyskuussa mutta jäi jälkeen odotuksista. Liikevaihto paisui lähes yhtä paljon kuin analyytikot odottivat.

ÅF Pöyryn toimitusjohtaja Jonas Gustavsson

ÅF Pöyry muodostettiin helmikuussa, kun ruotsalainen ÅF osti suomalaisen Pöyryn.

”Tuloksemme oli vakaa ja integraatio Pöyryn kanssa etenee suunnitelmien mukaan. Parantaaksemme kannattavuutta ja valmistautuaksemme epävakaampiin markkinoihin nostamme kunnianhimoamme kustannussynergioista ja kustannussäästöjen toteuttamisesta”, sanoo ÅF Pöyryn toimitusjohtaja Jonas Gustavsson tulostiedotteessa.

ÅF Pöyryn liiketulos kohosi kolmannella neljänneksellä 274 miljoonaan Ruotsin kruunuun (noin 25,4 miljoonaa euroa) viime vuoden vastaavan ajan 211 miljoonasta kruunusta.

Tulos oli odotettua heikompi, sillä ennustepalvelu Infront Datan kokoamassa ennusteessa analyytikot olivat ennustaneet keskimäärin 289 miljoonan kruunun tulosta.

Liikevaihto kasvoi heinä-syyskuussa 3,7 prosenttia 4 562 miljoonaan kruunuun vuotta aiemmasta 2 995 miljoonasta kruunusta, kun odotuksissa oli 4 622 miljoonaa kruunua.

Tulos ennen veroja nousi 228 miljoonaan kruunuun vertailukauden 187 miljoonasta kruunusta. Osakekohtainen tulos heikkeni 1,67 kruunuun 1,84 kruunusta.

Gustavsson sanoo, että ÅF Pöyryn palveluiden ja projektien markkinat ovat yleisesti vakaita, mutta yhtiö on huomannut kolmannen neljänneksen aikana tietyissä segmenteissä epävarmempaa markkinaa.

Gustavssonin mukaan ÅF:n ja Pöyryn liiketoimintojen integrointi on sujunut odotettua nopeammin useilla alueilla. Tavoite yhteensä 180 miljoonan kruunun synergiahyödyistä vuoden loppuun mennessä etenee suunnitelman mukaan. Syyskuun lopussa synergiasäästöjä oli kertynyt 165 miljoonaa kruunua.

Gustavssonin mukaan ÅF Pöyry jatkaa kustannussäästöohjelmaansa ensi vuoden puolelle valmistautuakseen epävakaampiin markkinoihin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “ÅF Pöyryn tulosparannus jäi odotuksista – epävarmuutta tietyissä markkinasegmenteissä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat