Kokeile kuukausi maksutta

Espoon Lommilan kauppakeskushanke ei etene vieläkään

Espoon Keskuksen läheisyyteen Lommilaan kaavailtu 110 000 kerrosneliön kauppakeskushanke ei ole edennyt pitkästä kehitysvaiheesta huolimatta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Länsiväylä.

Espoon Lommila saa vielä odottaa kaupan päivittäistavaran suuryksiköitä. Kuvassa Nummelan Prisma. Kuva: Jatke
Kuuntele juttu

Kauppakeskus on Keskon ja HOK-Elannon yhdessä ajama hanke. Yhtiöt omistavat alueen maan Turunväylän ja Kehä III:n risteyksessä.

Espoon valtuusto hyväksyi vuosikausia päättäjien pöydillä pyörineen asemakaavan vuonna 2015. Kaavasta tehtiin valituksia, mutta korkein hallinto-oikeus ei antanut vuonna 2017 esimerkiksi Uudenmaan elykeskukselle jatkovalituslupaa Helsingin hallinto-oikeuden päätökseen, jossa Lommilan kaavasta tehdyt päätökset hylättiin.

Länsiväylän tietojen mukaan nykyiset neliömäärät eivät riitä Keskolle ja HOK-Elantolle. Maakauppojen aikaan kaavoituksessa sallittiin 10 000 neliötä päivittäistavarakaupoille. Asemakaavaan sisällytettiin kuitenkin vain 4 000 neliötä eli noin puolet vähemmän kuin Citymarketeissa ja Prismoissa normaalisti on.

Nyt tarkastelussa on parhaillaan näytillä ja kommentoitavana oleva Uusimaa-kaava, jossa alueelle on sijoitettu tyypillisesti pienen asiointitiheyden kauppa.

Edit 23.10. kello 15.45: Korjattu 110 000 neliötä kerrosneliöiksi.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Espoon Lommilan kauppakeskushanke ei etene vieläkään”

  1. Taitaa olla pilkkuvirhe noissa neliöissä…

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat