Kokeile kuukausi maksutta

Huurre myy kylmätekniset ratkaisunsa Caverionille käteiskaupalla

Kiinteistötekniikkayhtiö Caverion panostaa jäähdytykseen ostamalla kylmäteknisten ratkaisujen liiketoiminnan Huurre Groupilta.

Huurre-kaupan ansiosta jäähdytyksestä tulee yksi Caverionin älyteknologioiden kärjistä.

Kaupan arvoa ei Caverionin tiedotteen mukaan julkisteta. Kauppahinta maksetaan käteisellä.

Ostettavan liiketoiminnan liikevaihto oli viime vuonna yhteensä 48 miljoonaa euroa, josta 30 miljoonaa euroa syntyi Ruotsissa ja loput Suomessa.

Huurteen kylmäteknisillä ratkaisuilla on kolme liiketoimintayksikköä: huoltopalvelut, kylmätekniset projektit ja niihin liittyvä automaatio. Huoltopalvelujen osuus oli hieman yli puolet viime vuoden kokonaisliikevaihdosta.

Huurteen kylmäteknisten ratkaisujen palveluksessa työskentelee Ruotsissa 138 ja Suomessa 134 henkilöä. Tuotekehitys ja tuotanto on keskitetty Suomeen.

Huurre Kylmätekniset Ratkaisut kehittää, valmistaa ja toimittaa seuraavan sukupolven CO2-pohjaisia kylmäteknisiä järjestelmiä ja älykästä digitaalista automaatioteknologiaa, jolla seurataan ja ohjataan monipuolisia kylmäteknisiä ratkaisuja.

Automaatioratkaisut mahdollistavat jäähdytysjärjestelmien etähallinnan ja ennakoivan kunnossapidon. Liiketoiminnan tärkeimmät asiakassegmentit ovat vähittäiskauppa, teollisuus ja logistiikka.

”Yritysoston toteutumisen jälkeen yhteenlaskettu liikevaihtomme jäähdytyksessä kylmätekniikka mukaan lukien on noin 130 miljoonaa euroa, mikä tekee siitä yhden älyteknologioidemme kärjistä”, Caverionin varatoimitusjohtaja ja Palvelut-liiketoimintayksikön johtaja Thomas Hietto sanoo tiedotteessa.

Kauppa edellyttää Ruotsin kilpailuviranomaisen hyväksyntää.
.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Huurre myy kylmätekniset ratkaisunsa Caverionille käteiskaupalla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat