Lidl rakentaa ekomyymälän Vantaalle

Lidl on aloittanut Suomen ensimmäisen ekomyymälänsä rakentamisen Vantaan Vapaalaan. Myymälä avautuu syksyllä 2020.

Kuva: Lidl

”Vapaalan myymälässä otetaan ympäristöystävällisyys uudella tavalla huomioon. Käytämme myymälän rakentamisessa esimerkiksi kotimaisia rakennusmateriaaleja sekä sertifioitua puuta, minimoimme rakennusaikaiset jätteet ja kierrätämme niistä vähintään 60 prosenttia, istutamme viheralueille kotimaisia puita ja pensaita sekä metsäniittyä”, Lidlin kiinteistöpäällikkö Toni Koskinen kertoo tiedotteessa.

Myyntipinta-alaltaan noin 1400 neliömetrin myymälässä panostetaan myös omaan uusiutuvan energian tuotantoon ja katolle asennetaan aurinkovoimala.

Myymälälle haetaan very good -tason Breeam-ympäristösertifikaattia.

Lidlin tavoitteena on olla oman toiminnan osalta hiilineutraali vuoden 2025 loppuun mennessä. Myymälärakentamisen ympäristöystävälliset ratkaisut ovat merkittäviä askelia tavoitetta kohti. Vapaalan ekomyymälä on Lidlille pilottihanke, josta haetaan kokemuksia entistä ympäristöystävällisempien myymälöiden rakentamiseen.

”Kaikissa toimipisteissä käytetään jo nyt uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Panostamme myös oman uusiutuvan energian tuotantoon ja asennamme lähtökohtaisesti kaikkiin uusiin myymälöihimme oman aurinkovoimalan”, Koskinen kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lidl rakentaa ekomyymälän Vantaalle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat