Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamistalouden professori korostaa hankesuunnittelun tärkeyttä – ”Yllätys odottaa, jos lähtee korjaamaan liian kepoisilla tiedoilla”

Rakentamistalouden professori Arto Saari kehottaa selvittämään perusteellisesti korjauskohteen lähtötiedot. ”Rakenteiden kunto pitää selvittää huolellisesti ja ajoissa.”

Arto Saari innostui korjausrakentamisesta jo opiskeluvuosina, vaikka silloin ei vielä korjausrakentamisesta puhuttu paljon. (Kuva: Timo Marttila)

Kesällä 2017 professori Arto Saari istui Helsingin Kalliossa sijaitsevan Aleksis Kiven koulun peruskorjaushankkeen suunnittelukokouksessa ja esitti yksinkertaisen kysymyksen: mahtavatko ilmanvaihtolaitteet mahtua rakennuksen ullakolle, jonne ne on suunniteltu asennettaviksi?

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Rakentamistalouden professori korostaa hankesuunnittelun tärkeyttä – ”Yllätys odottaa, jos lähtee korjaamaan liian kepoisilla tiedoilla””

  1. Nämä jätkät, kun lukisivat edes rakennuslupapäätöksen.

  2. Aivan liian paljon saadaan hankkeen toteutuksen yhteydessä ongelmia, kun on lähdetty liikkeelle puutteellisen hankesuunitelman pohjalta.
    Myöskin hankesuunnitteluvaiheessa ei olla käytetty riittävää asiantuntemusta. Aivan liian usein myöskin lupaviranomaiset joutuvat kyseen-
    alaistamaan hankesuunnitelman kokonaisuuden ja jopa eväämään rakennusluvan.
    Hanketoteutuksen kustannusrakenne on liian useissa hankesuunnitelmissa väärin oletettu tai tarkastelu puuttuu kokonaan, ja sitten törmätäänkin
    mitä moninaisempiin ”yllätyksiin” / ongelmiin, joiden ratkaisut saattavat koitua kohtuuttoman kalliiksi, jopa lähes toteuttamiskelvottomiksi.
    Perusteellisen ja ammmattitaidolla laaditun hankesuunnitelman toteutus on helppoa ja yllätyksiltä hankkeen toteutuksen yhteydessä vältytään.

    Raimo Kehusmaa

Viimeisimmät näkökulmat