Rakentamistalouden professori korostaa hankesuunnittelun tärkeyttä – ”Yllätys odottaa, jos lähtee korjaamaan liian kepoisilla tiedoilla”

Rakentamistalouden professori Arto Saari kehottaa selvittämään perusteellisesti korjauskohteen lähtötiedot. ”Rakenteiden kunto pitää selvittää huolellisesti ja ajoissa.”

Arto Saari innostui korjausrakentamisesta jo opiskeluvuosina, vaikka silloin ei vielä korjausrakentamisesta puhuttu paljon. (Kuva: Timo Marttila)
Kesällä 2017 professori Arto Saari istui Helsingin Kalliossa sijaitsevan Aleksis Kiven koulun peruskorjaushankkeen suunnittelukokouksessa ja esitti yksinkertaisen kysymyksen: mahtavatko ilmanvaihtolaitteet mahtua rakennuksen ullakolle, jonne ne on suunniteltu asennettaviksi?

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Rakentamistalouden professori korostaa hankesuunnittelun tärkeyttä – ”Yllätys odottaa, jos lähtee korjaamaan liian kepoisilla tiedoilla””

 1. Aivan liian paljon saadaan hankkeen toteutuksen yhteydessä ongelmia, kun on lähdetty liikkeelle puutteellisen hankesuunitelman pohjalta.
  Myöskin hankesuunnitteluvaiheessa ei olla käytetty riittävää asiantuntemusta. Aivan liian usein myöskin lupaviranomaiset joutuvat kyseen-
  alaistamaan hankesuunnitelman kokonaisuuden ja jopa eväämään rakennusluvan.
  Hanketoteutuksen kustannusrakenne on liian useissa hankesuunnitelmissa väärin oletettu tai tarkastelu puuttuu kokonaan, ja sitten törmätäänkin
  mitä moninaisempiin ”yllätyksiin” / ongelmiin, joiden ratkaisut saattavat koitua kohtuuttoman kalliiksi, jopa lähes toteuttamiskelvottomiksi.
  Perusteellisen ja ammmattitaidolla laaditun hankesuunnitelman toteutus on helppoa ja yllätyksiltä hankkeen toteutuksen yhteydessä vältytään.

  Raimo Kehusmaa