Kokeile kuukausi maksutta

SRV sopi historiallisen Elannon talon uudistushankkeesta Hakaniemessä

SRV ja kiinteistösijoitusyhtiö Antilooppi ovat allekirjoittaneet kehitysvaiheen sopimuksen Helsingin Hakaniemessä sijaitsevien kiinteistöjen, Siltasaarenkatu 6:n ja 8–10:n sekä Paasivuorenkatu 4:n, peruskorjauksesta ja uudistamisesta.

Yli sata vuotta vanhan Elannon talon julkisivu on suojeltu. (Kuva: Hannes Heikura / HS)

Hankkeessa yhdistetään yhteensä 36075 bruttoneliömetrin laajuiset kolme kiinteistöä kaupunkilaisia ja työntekijöitä palvelevaksi kokonaisuudeksi.

Osapuolten tavoitteena on allekirjoittaa projektinjohtourakkasopimus loppuvuodesta 2019, minkä myötä hanke siirtyy SRV:n tilauskantaan.

Hanke käynnistyy kolme kuukautta kestävällä kehitysvaiheella, joka tähtää rakentamisen käynnistämiseen vuodenvaihteessa 2019–2020. Raskaspurkutyöt Siltasaarenkatu 6:n osalta käynnistyvät lokakuun aikana. Aikataulun mukainen valmistuminen on syksyllä 2021.

Alueen rakennukset uudistuvat nyt ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin. Siltasaarenkatu 8–10 valmistui vuonna 1913, ja Elannon tavaratalo avattiin vuonna 1920. Talo on suojeltu julkisivun ja kadun puoleisen vesikaton osalta. Vuonna 1979 valmistunut Siltasaarenkatu 6 puretaan kolmannesta kerroksesta ylöspäin ja vuonna 1980 valmistunut Paasivuorenkatu 4-6 peruskorjataan.

Kiinteistöön avautuu kahteen kerrokseen ravintola- ja kahvilapalveluita, jotka palvelevat niin talon käyttäjiä kuin lähialueen asukkaita ja yrityksiä. Katutasossa sijaitseva päivittäistavarakauppa palaa nykyiselle paikalleen peruskorjauksen jälkeen. Toiseen kerrokseen tulee ravintolatilojen lisäksi liike- ja toimistotiloja, ja ylemmät kerrokset peruskorjataan moderneiksi ja monipuolisiksi toimistotiloiksi.

SRV viimeistelee parhaillaan Antiloopille osoitteessa Ruoholahdenkatu 21 Helsingissä sijaitsevan kiinteistön korjaushanketta. Aiemmin yhtiö on tehnyt peruskorjauksen muun muassa Presidentinlinnaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV sopi historiallisen Elannon talon uudistushankkeesta Hakaniemessä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat