YIT ja ranskalainen jättisijoittaja saivat Espoon uudet koulut ja päiväkodit

Espoo valitsi YIT:n ja Meridiamin uudella mallilla toteutettavien koulujen ja päiväkotien palveluntuottajaksi.

Vuonna 2003 valmistunut Kuninkaantien lukio Espoossa oli ensimmäinen elinkaarimallilla tehty koulu.

Espoon kaupunki rakennuttaa seuraavan viiden vuoden aikana useita kouluja ja päiväkoteja, joiden suunnittelusta, rakentamisesta, rahoituksesta ja ylläpidosta vastaamaan on valittu YIT:n ja Meridiam Investments II:n muodostama projektiyhtiö.

Espoon kaupunki on kilpailuttanut kuluneen vuoden aikana PPP-mallilla (Public Private Partnership) kokonaispalvelun, jossa nyt valittu palveluntuottaja vastaa hankkeen rahoituksesta, suunnittelusta, rakentamisesta sekä ylläpidosta 20 vuoden ajan. Mallin mukaisesti Espoo maksaa projektiyhtiölle käytettävyysperusteista palvelumaksua.

YIT:n ja Meridiam Investments II:n muodostama projektiyhtiö valittiin PPP-hankkeen palveluntuottajaksi laatu- ja hintatarjouksen perusteella. Sopimus on tarkoitus allekirjoittaa kesäkuun alussa 2020.

Kahdeksan kohdetta

Hankkeeseen on liitetty seuraavat espoolaiskoulut ja -päiväkodit: Perkkaan koulu ja nuorisotila sekä Perkkaan päiväkoti, Nauriskasken koulu ja Nöykkiönniityn päiväkoti, Pohjois-Tapiolan yhtenäiskoulu, Kuitinmäen koulu sekä Kilon koulu ja päiväkoti. Tavoitteena on, että uudet koulut ja päiväkodit avaavat ovensa vuosien 2022 – 2024 aikana.

”PPP-hankkeella tavoitellaan aiempaa tehokkaampaa tilankäyttöä kaupungin kouluissa ja päiväkodeissa ja sitä kautta uudenlaista kustannustehokkuutta. Esimerkiksi koulujen tilatehokkuutta on saatu merkittävästi parannettua toiminnallisuudesta tinkimättä”, Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo toteaa YIT:n tiedotteessa.

YIT on tehnyt pitkään yhteistyötä ranskalaisen Meridiam-sijoitusyhtiön kanssa. Mediamilla on seitsemän rahastoa, jotka hallinnoivat yhteensä seitsemän miljardin dollarin eli noin 6,4 miljardin euron sijoituksia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT ja ranskalainen jättisijoittaja saivat Espoon uudet koulut ja päiväkodit”

Vastaa