Adapteon tulos laski heinä-syyskuussa – markkina-aktiviteetti hidastunut

Siirtokelpoisia tiloja vuokraavan Adapteon tulos laski kolmannelle neljänneksellä. Yhtiön vuokratuotot ja liikevaihto kuitenkin kasvoivat jonkin verran, vaikka aktiviteetti vuokrausmarkkinoilla hidastui.

Adapteon toimitusjohtaja Philip Isell Lind af Hageby

Adapteo julkisti tänään ensimmäisen osavuosituloksensa itsenäisenä pörssiyhtiönä. Yhtiö syntyi heinäkuun alussa, kun rakennuskonevuokraaja Cramo eriytti siirtokelpoiset tilat -liiketoimintansa Tukholman pörssiin listattuun yhtiöön.

Adapteon toimitusjohtaja Philip Isell Lind af Hageby kuvaa heinä-syyskuun tuloskehitystä vakaaksi.

”Huolimatta alkuvuoden heikommasta markkina-aktiviteetista päämarkkina-alueillamme, joka vaikutti kasvuumme, tuloskehityksemme oli tasaista kolmannella neljänneksellä. Myös vuokrasopimusten pidennysten lukumäärä laski ja johti palautuvien moduulien lukumäärän kasvuun sekä hintakilpailuun pääosin julkisella sektorilla”, Isell Lind af Hageby sanoo tulostiedotteessa.

Adapteon tulos ennen veroja heikkeni heinä-syyskuussa 9,2 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 12,0 miljoonasta eurosta. Liiketulos pieneni 12,0 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 14,4 miljoonasta eurosta. Osakekohtainen tulos laski 0,17 euroon 0,20 eurosta.

Liikevaihto kasvoi 4,3 prosenttia 60,1 miljoonaan euroon 58,7 miljoonasta eurosta. Vertailukelpoisin valuuttakurssein laskettuna liikevaihto kasvoi neljä prosenttia. Vuokratuotot paranivat 31,8 miljoonaan euroon 31,6 miljoonasta eurosta.

Isell Lind af Hagebyn mukaan heikko markkinakehitys on johtanut uusien vuokrasopimusten määrän laskuun. Sen vuoksi tilojen vuokraamiseen keskittyvä Rental Space -yksikön liikevaihto oli edellisvuoden tasolla.

Tilojen pitkäaikaisvuokraamiseen ja myyntiin keskittyvän Permanent Space -yksikön markkinoilla julkinen sektori osoitti toimitusjohtajan mukaan vastaavanlaista kehitystä mutta kysyntä yksityisellä sektorilla oli pirteämpää.

Adapteo ei kertonut arviota lyhyen aikavälin näkymistään. Adapteon keskipitkän aikavälin markkinanäkymä on yhtiön mukaan yhä positiivinen molemmilla liiketoiminta-alueilla vahvan peruskysynnän ja vähäisten kausittaisten tarvevaihtelujen ansiosta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Adapteon tulos laski heinä-syyskuussa – markkina-aktiviteetti hidastunut”

Vastaa