Kokeile kuukausi maksutta

Harvian tulos nousussa – liikevaihto kasvoi

Kiuasvalmistaja Harvian kannattavuusparannus jatkui heinä-syyskuussa.

Myös liikevaihto kasvoi yli viidenneksellä.

”Katsauskaudella liikevaihdon kasvu oli erityisen vahvaa Suomessa, muissa Pohjoismaissa, Pohjois-Amerikassa sekä muissa Euroopan maissa. Saunojen tuoteryhmä jatkaa edelleen vakaata ja vahvaa kasvuaan, ja saavutimme katsauskaudella saunoissa hienon, yli 85 prosentin liikevaihdon kasvun”, sanoo toimitusjohtaja Tapio Pajuharju tiedotteessa.

”Olen erittäin tyytyväinen, että olemme vahvan kasvun lisäksi onnistuneet parantamaan liiketoimintamme kannattavuutta.”

Harvian oikaistu liiketulos ylsi kolmannella neljänneksellä 2,9 miljoonaan euroon, kun se vuotta aikaisemmin oli 2,3 miljoonaa euroa. Liikevoittomarginaali nousi 16,4 prosentista 16,9 prosenttiin.

Osakekohtainen tulos nousi 0,09 eurosta 0,11 euroon.

Liikevaihto kasvoi 22,3 prosenttia 17,1 miljoonaan 14,0 miljoonasta. Vertailukelpoisilla valuuttakursseilla se kasvoi 21,2 prosenttia 17,0 miljoonaan euroon.

”Yhdysvaltojen markkinan kysyntä jatkui vahvana, ja kannattava kasvu jatkui niin saunojen, kiukaiden kuin komponenttienkin osalta. Valikoimamme on kehittynyt suotuisasti, ja olemme avanneet uusia kanavia Yhdysvaltojen saunamyynnille”, Pajuharju sanoo.

”Pohjoismaissa olemme laajentaneet asiakaskuntaamme ja saaneet korkeamman hintaluokan tuotteitamme paremmin tarjolle markkinoille. Saksan liikevaihdon kehitys jäi vertailukaudesta toimitusten ajoituksesta johtuen ja kysynnän painottuessa edullisemman hintaluokan tuotteisiin.”

Harvia ei julkaise lyhyen aikavälin näkymiä. Pidemmän aikavälin tavoitteena on keskimäärin yli viiden prosentin vuotuinen liikevaihdon kasvu, 20 prosentin oikaistu liikevoittoprosentti sekä nettovelan suhde oikaistuun käyttökatteeseen välillä 1,5x−2,5x.

Harvian tavoitteena on maksaa säännöllisesti kasvavaa osinkoa kaksi kertaa vuodessa yhteensä vähintään 60 prosenttia nettotuloksesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Harvian tulos nousussa – liikevaihto kasvoi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat