Kastelli osti lvi-liiketoiminnan Laptiteciltä – ”strateginen ratkaisu”

Pientaloja valmistava Kastelli-talot on ostanut talotekniikan suunnittelu- ja urakointiyritys Laptiteciltä sen lvi-liiketoiminnan ja Kastellin pientaloihin liittyvän sähköasennuksen.

Kastellin mukaan talotekniikan merkitys korostuu vastaisuudessa entisestään muun muassa energiatehokkuus ja ympäristövaatimusten vuoksi.

Laptiteciltä Kastelliin siirtyy kaupan yhteydessä vanhoina työntekijöinä 59 henkilöä. Osapuolet eivät kerro kauppahintaa tiedotteessa.

Kastelli-talojen toimitusjohtajan Joran Hasensonin mukaan kauppa on yritykselle strateginen ratkaisu. Talotekniikan osuus pientalorakentamisen kustannuksista on noin viidennes ja sen merkitys korostuu vastaisuudessa muun muassa teknologisen kehityksen, energiatehokkuuden ja rakentamisen ympäristövaatimusten vuoksi.

Laptitecin toimitusjohtaja Jussi Holma kertoo tiedotteessa, että Kastelli oli Laptitecille myydyn liiketoiminnan keskeinen asiakas. Hänen mukaansa liiketoiminnan myynti selkeyttää yhtiön strategiaa. Vastaisuudessa yhtiö keskittyy asunto- ja toimitilarakentamiseen ja linjasaneerauksiin.

Sekä Kastelli että Laptitec kuuluvat Harjavalta-konserniin, ja Laptitec on osa Lapti Groupia. Kastelli-talojen liikevaihto oli viime vuonna noin 85 miljoonaa euroa ja yhtiö työllisti ennen kauppaa 103 henkilöä. Laptitecin liikevaihto puolestaan oli 27,9 miljoonaa euroa. Sillä on 191 työntekijää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kastelli osti lvi-liiketoiminnan Laptiteciltä – ”strateginen ratkaisu””

Vastaa