Kokeile kuukausi maksutta

Jatke Uusimaa sai historiansa suurimman urakan

Jatke Uusimaa on allekirjoittanut sopimuksen Helsingin kaupungin Asuntotuotannon kanssa 296 asunnon rakentamisesta Helsingin Itäkeskukseen.

Näkymä sisäpihalta. Kuva: Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki oy

Kyseessä on Jatke Uusimaan historian suurin yksittäinen hanke, jonka arvo on noin 53 miljoonaa euroa.

Noin 16000 asuinneliömetrin laajuinen rakennushanke sisältää kahden asunto-osakeyhtiön rakentamisen. Toisen yhtiön asunnot toteutetaan Hekalle vuokra-asunnoiksi ja toisen Hasolle asumisoikeusasunnoiksi.

Uudiskohteiden tieltä puretaan ensin olemassa olevia rakennuksia. Varsinaiset uudisrakennustyöt käynnistyvät ensi kesän aikana. Rakennusurakkaan sisältyy lisäksi yhtiöiden yhteisen pysäköintihallin rakentaminen pihakannen alle. Rakennushanke valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2023 aikana.

Helsingin kaupungin asuntotuotantopäällikkö Seidi Kivisyrjä kertoo tiedotteessa, että hanke on hyvä esimerkki siitä, miten harkitusti vanhaa rakennetta purkamalla saadaan lisää nykyaikaisia asuntoja hyvällä sijainnilla. Uudet rakennukset toteutetaan energiatehokkaina ja esteettöminä.

Jatke Uusimaan toimitusjohtaja Timo Ruuskanen puolestaan kertoo, että nyt allekirjoitettu sopimus vahvistaa entisestään yhtiön hyvää tilaus- ja työkantaa. Jatke Uusimaa on osa Jatke-konsernia, jonka liikevaihto on noin 300 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Jatke Uusimaa sai historiansa suurimman urakan”

  1. ”harkitusti vanhaa rakennetta purkamalla”

    Kyseinen Hekan yhtiö on muistaakseni rakennettu vuonna -79. Vanhaa?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat