Ruotsalaisella eläkerahalla paloasemia Ouluun, Peab urakoi

Yhteiskuntakiinteistöihin erikoistunut ruotsalainen kiinteistösijoitusyhtiö Hemsö rakennuttaa Oulun kaupungille kaksi paloasemaa.

Oulun Linnanmaalle rakennetaan kaupungin uusi pääpaloasema. Paloaseman lopullisen ulkoasu voi vielä muuttua. Kuva: Arkkitehdit Kontukoski oy

Hemsö vuokraa paloasemat 25 vuoden sopimuksella Oulun kaupungille.

Hemsö ja Peab ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen kahden uuden paloaseman rakentamisesta Ouluun.

Urakkasopimuksien arvo on 21 miljoonaa euroa, ja rakentaminen alkaa kesällä 2020.

Oulun Linnanmaalle rakennetaan uusi pääpaloasema, joka on kooltaan noin 6 400 bruttoneliötä.

Kun pääpaloasema on valmistunut, nykyinen Raksilan paloasema puretaan. Sen tilalle rakennetaan uusi, pienempi paloasema, joka on kooltaan vajaat 2 700 bruttoneliötä.

Rakentaminen alkaa kesällä 2020, ja kohteet toteutetaan vaiheittain. Linnanmaan paloaseman arvioitu valmistumisaika on kesä 2021, ja Raksilan paloaseman valmistumistavoite on alkuvuosi 2023.

Hemsön merkittävin uudiskohde Suomessa

”Paloasemien rakentaminen täydentää jo olemassa olevaa työkantaamme merkittävästi tuleville vuosille sekä hankkeiden koon että niiden keston puolesta. Yhteistyömme Hemsön kanssa on sujunut mallikkaasti hankevaiheesta saakka, ja odotamme innolla rakentamisvaihetta”, Peabin Oulun yksikön johtaja Seppo Klemettilä sanoo.

”Oulun paloasemien rakentaminen on tällä hetkellä Hemsön merkittävin uudisrakentamisen hanke Suomessa. Meille on erittäin tärkeää, että hankkeen urakoitsija toimii paikallisesti ja heillä on käytössään toimivat resurssit Oulussa. Arvostamme myös hyvää yhteistyötä ja asiantuntemusta. Peab tarjoaa meille tähän hankkeeseen juuri sitä osaamista, mitä me tarvitsemme”, Hemsön kehityspäällikkö Simo Karjalainen kertoo.

Paloasemien käyttäjänä toimii Oulu-Koillismaan pelastuslaitos.

”Pelastuslaitoksen toiminnan kannalta on erittäin hyvä, että paloasemien rakentaminen päästään aloittamaan ja nykyinen elinkaarensa päähän tullut keskuspaloasema korvataan uudella paloasemalla. Kun Linnanmaan pääpaloaseman on valmistunut, pohjoisen kasvualueen tavoitettavuuden haasteet saadaan korjattua”, Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen vs. palopäällikkö Marko Sipola sanoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Ruotsalaisella eläkerahalla paloasemia Ouluun, Peab urakoi”

  1. Hulluus leviää kaupunkien hankinnoissa.
    Vuokraus halvempaa kuin omaksi hankinta,
    Eipä taida olla mutta kaupunkilaisten verovaroilla voi leikkiä näköjään miten haluaa

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat