Kokeile kuukausi maksutta

Asuntosäätiö rakennuttaa 350 uutta asumisoikeusasuntoa tänä vuonna

Asuntosäätiön mukaan asumisoikeusasuntojen kysyntä on kasvanut, ja niissä myös asutaan entistä pidempään. Erityisen suuri kysyntä asumisoikeusasunnoista on pääkaupunkiseudulla.

Espoon Suurpeltoon Puistokadulle valmistuu 34 asumisoikeusasuntoa. Kuva: Asuntosäätiö

Asuntosäätiön mukaan asumisoikeusasuntojen kysyntä on kasvanut, ja niissä myös asutaan entistä pidempään. Siksi sen tavoitteena on aloittaa tänä vuonna noin 350 uuden asumisoikeusasunnon rakennuttaminen.

Erityisen suuri kysyntä asumisoikeusasunnoista on pääkaupunkiseudulla.

Asuntosäätiöllä on pelkästään Espoon Suurpeltoon on rakenteilla lähes sata uutta ARA-vuokra- ja asumisoikeusasuntoa. Esimerkiksi Henttaan Puistokadulle valmistuu ensi vuoden kesällä 34 asumisoikeusasunnon hanke.

”Rakennutamme hyvien liikenneyhteyksien ja palveluiden äärelle monipuolisia asuntoja kaikenikäisille ihmisille, toteaa Asokotien toimitusjohtaja Jari Riskilä.

Samaan kokonaisuuteen Henttaan Puistokadulle valmistuu syksyllä 2021 myös 61 Asuntosäätiön ARA-vuokra-asuntoa. Molemmissa hankkeissa pääurakoitsijana toimii Hausia.

Asuntosäätiön tavoitteena on aloittaa asumisoikeusasuntojen tuotannon lisäksi tänä vuonna noin 110 ARA-vuokra-asunnon rakennuttaminen. Asuntosäätiöllä on omistuksessaan tällä hetkellä noin 1 000 vuokra-asuntoa ja 16 500 asumisoikeusasuntoa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntosäätiö rakennuttaa 350 uutta asumisoikeusasuntoa tänä vuonna”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat