Kokeile kuukausi maksutta

Fingridiltä iso investointi Kalajoen sähköasemaan

Fingrid valmistautuu tuulivoiman lisäykseen laajentamalla Kalajoella sijaitsevaa Jylkän sähköasemaa. Noin 11 miljoonan euron investointi toteutetaan vuosina 2021-2022.

Fingrid varautuu sähköasemainvestoinnilla tuulivoimakapasiteetin kasvuun.

Kalajoen kunnassa olevan Jylkän sähköaseman kautta kantaverkkoon siirtyy tällä hetkellä noin 260 megawattia tuulivoimaa. Sähköaseman laajentamisen myötä myös alueelle suunnitellut noin 1200 MW:n suuruiset tuulivoimahankkeet voidaan liittää verkkoon. Lisäys on Fingridin mukaan huomattava, sillä Suomen nykyinen tuulivoimakapasiteetti on noin 2300 MW.

Fingridin tekemä investointipäätös sisältää sähköaseman kytkinlaitosten laajentamisen ja kolmannen päämuuntajan lisäämisen. Investointi toteutetaan vuosien 2021-2022 ja tavoitteena on ottaa uusittu asema käyttöön keväällä 2022. Laajennusinvestoinnin arvo ovat noin 11 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fingridiltä iso investointi Kalajoen sähköasemaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat