Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin Jätkäsaareen suunnitellaan 4 000 katsojan sisäpalloiluareenaa

Hanke on tarkoitus käynnistää runsaan 700 auton parkkitalon rakentamisella.

Havainnekuva Royal Centeristä. Kuva: AW Arkkitehdit

Helsinki on saamassa uuden sisäpalloiluareenan, jos Jätkäsaareen yksityisellä rahoituksella kaavailtu Royal Center -hanke etenee suunnitelmien mukaan.

Royal Center tiedotti tiistaina, että Länsisatamaan ruvetaan rakentamaan runsaan 700 autopaikan pysäköintitaloa, jonka on määrä palvella sataman ja suunnitteilla olevan urheilu- ja tapahtumakeskuksen asiakkaita.

Lue lisää: YIT rakentaa pysäköintitalon Helsingin Länsisatamaan

Royal Park -pysäköintitalo on tiedotteen mukaan ensimmäinen osa Jätkäsaareen suunniteltua liikuntaharrastuksiin, hyvinvointiin ja tapahtumiin tarkoitettua Royal Center -hankekokonaisuutta.

Royal Centeriin kuuluu kuusikerroksinen mailapelitorni, jossa on sisäkenttiä tenniksen, padelin, sulkapallon ja squashin harrastajille sekä kunto- ja fitnesskeskus.

Mailapelitornin viereen on tarkoitus rakentaa noin 4 000 katsojan areena salibandyn ja muiden sisäpalloilulajien harrastamiseen. Areena on muunnettavissa konsertteja, festivaaleja, messuja ja yritys- sekä suuria urheilutapahtumia varten.

”Salibandyliitto on ollut aktiivisessa vuorovaikutuksessa hankkeen vastuuhenkilöihin, ja erilaisista yhteistyömuodoista on käyty neuvotteluja. Vihdoinkin Helsinkiin saadaan kauan kaivattu kansainväliset mitat täyttävä sisäpalloiluareena”, Salibandyliiton yhteiskuntasuhdejohtaja Jari Kinnunen sanoo salibandy.fi-verkkosivuilla.

Hankkeeseen kuuluu myös noin 350 huoneen hotelli.

Royal Centerin parkkitalon on tarkoitus valmistua alkuvuonna 2021. Seuraavien vaiheiden toteutus tapahtuu tiedotteen mukaan vuosien 2021–2024 aikana.

”Ihmiset panostavat vapaa-aikaansa ja haluavat elämyksiä. Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden harrastaa ja hankkia elämyksiä paikassa, jonne pääsee vaivatta julkisilla liikennevälineillä”, hanketta kehittävän Royal Areena oy:n toimitusjohtaja Kim Sussmann sanoo tiedotteessa.

Hankkeen arvioitu kokonaiskustannus on noin 200 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Helsingin Jätkäsaareen suunnitellaan 4 000 katsojan sisäpalloiluareenaa”

  1. Onko Jätkäsaaren ranta-alueet tarkoitus rakentaa täyteen ja vielä niin korkeilla rakennuksilla, ettei ns. rannasta toisessa tai kolmannessa rivissä olevista asuintaloista vain mitenkään näy merellinen maisema tai horisontti? Hirvittäisi asua ko. tilantessa Jätkäsaaressa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat