Helsingin päättäjät hylkäsivät Ruoholahden rampin rakentamisen

Rampilla oli tarkoitus purkaa Jätkäsaaren liikenneruuhkia. Käytännössä se olisi tarkoittanut nykyisen Ruoholahdensillan purkamista ja uuden sillan rakentamista.

Poliitikot tyrmäsivät Helsingin Ruoholahteen suunnitellun rampin. Havainnekuva.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta on hylännyt ehdotuksen Ruoholahden rekkarampista.

Rampilla oli tarkoitus purkaa Jätkäsaaren liikenneruuhkia. Käytännössä se olisi tarkoittanut nykyisen Ruoholahdensillan purkamista ja uuden sillan rakentamista. Ajorampin kautta olisi ohjattu etenkin Länsiterminaalin satamaliikennettä kohti Länsiväylää.

Ramppiehdotus herätti alueen asukkaissa voimakasta vastustusta. Nyt poliitikot päättivät hylätä ehdotuksen.

Kaupunkiympäristöstä vastaava apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr) kertoo, että päätös oli lautakunnassa yksimielinen.

”Ramppiratkaisu olisi luonut entistä epäviihtyisää kaupunkiympäristöä. Siitä oli lautakunnassa yksimielisyys, että ratkaisu olisi lukinnut ympäristön pitkäksi aikaa massiiviseksi liikenneympäristöksi”, Sinnemäki sanoo.

Kaupunki harkitsee suunnittelukilpailua

Alueen liikenneongelmaa lähdetään seuraavaksi ratkomaan erilaisten vaihtoehtojen kautta.

Osa yhtälöä on Länsisatamasta tuleva ja sinne suuntautuva raskas liikenne.

Lautakunta toteaa päätöksessään, että Jätkäsaaren alueen liikennesuunnittelussa pitää ottaa huomioon mahdollisuudet siirtää raskaan liikenteen painopistettä Vuosaaren satamaan. Helsingin Satamalla on tällä hetkellä asiasta oma strategiatyönsä käynnissä.

Lautakunta harkitsee myös avaavansa suunnittelukilpailun Ruoholahden ja Jätkäsaaren alueiden liikenneratkaisuista. Kaupungilla on lisäksi käynnissä suunnittelutyö älykkäistä ratkaisuista liikenteen sujuvoittamiseksi.

Sinnemäki näkee, että tavoitteen tulee olla myös se, että yhä suurempi osa Espoosta tulevasta liikenteestä ohjataan joukkoliikenteeseen.

”Pitää ajatella sitäkin, että Espoon joukkoliikenteeseen on jo investoitu paljon”, Sinnemäki sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin päättäjät hylkäsivät Ruoholahden rampin rakentamisen”

Vastaa