Kokeile kuukausi maksutta

Tamkin sähköinsinööreille kaksi kärkisijaa opiskelijakilpailussa

Tampereen ammattikorkeakoulun sähköinsinööriopiskelijat voittivat kaksi ensimmäistä palkintoa Sähköinsinöörit – SIL ry:n järjestämässä ja energiatehokkaita ratkaisuja korostaneessa kilpailussa.

Kuvituskuva. Kuva: Liisa Takala

Ensimmäistä kertaa järjestetyn opiskelijakilpailun tarkoituksena oli etsiä ratkaisumalleja, joilla olemassa olevan kiinteistön energiatehokkuutta voidaan parantaa 30 prosenttia.

Kilpailun tuomaristo valitsi voittajaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta kootun EcoTaTe@Tamk-joukkueen työn. Työ käsitteli 1980-luvulla rakennettua tiili- ja puurunkoista pientaloa.

Viiden hengen joukkueessa sähköistä talotekniikkaa edustivat Lauri Laivoranta, Rami Kotilainen ja Janne Pirkkanen sekä lvi-talotekniikkaa Juuso Kiviranta ja Niko Kuusisto. Työn ohjasi koulun puolesta Aki Kortetmäki. Palkinnoksi voittajajoukkue saa 10 000 euroa.

”Voittajajoukkueen työ käsitteli perinteistä omakotitaloa, josta löydettiin todella useita, monipuolisia energiantehokkuutta lisääviä mahdollisuuksia. Ratkaisu oli lisäksi toteutuskelpoinen ja suunnittelussa oli huomioitu myös Ara-tuki”, tuomariston sihteeri Ilkka Manner kertoi Helsingissä järjestetyssä palkintojenjakotilaisuudessa.

Toiseksi parhaaksi työksi valittiin niin ikään Tampereen ammattikorkeakoulusta koottu joukkue, Tampereen Mäkiset. Tämä joukkue keskittyi tyypillisen, vanhan toimistorakennuksen energiatehokkuuden parantamiseen.

Joukkueeseen kuuluivat sähköisen talotekniikan edustajina Eemeli Koivunen ja Jani Mäkinen sekä lvi-talotekniikkaa edustavat Juha Erholm, Johanna Parviainen ja Toni Piiroinen. Myös tämän työn ohjasi Aki Kortetmäki. Palkinnoksi joukkue sai 5 000 euroa.

Pronssia ja 2 500 euron palkinnon kisassa otti Aalto-yliopiston Dream Team –joukkue.

Joukkueeseen kuuluivat Laura Remes ja Felix Rydman Sähkötekniikan korkeakoulusta sekä John Remes Kemiantekniikan korkeakoulusta. Työn ohjasi Heikki Ihasalo. Myös Dream Team käsitteli työssään tyypillistä omakotitaloa, mutta lähestymiskulma oli erilainen voittajajoukkueeseen verrattuna.

Kilpailuun osallistui yhteensä seitsemän eri joukkuetta Tampereen ammattkorkeakoulusta, Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulusta, Hämeen ammattikorkeakoulusta ja LUT-yliopistosta.

Opiskelijakilpailun tuomaristossa olivat puheenjohtajana Timo Kekkonen (STEK) ja jäseninä Juhani Hyvärinen (Talteka), Kari Kaleva (Granlund Oy) ja Jaakko Ketomäki (Motiva). Tuomariston sihteerinä toimi Sähköinsinöörit – SILin Ilkka Manner.

Kilpailun tavoitteena oli innostaa opiskelijoita kokonaisvaltaiseen talotekniikka-ajatteluun. Työelämässä sähköinsinööri joutuu usein vetämään kokonaisvaltaisia projekteja. Kilpailuun osallistuneissa ryhmissä oli mukana niin sähkö- kuin talotekniikan taitajiakin.

Edit: Juttua täydennetty  tuomariston kommentilla 23.1. kello 14.35.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tamkin sähköinsinööreille kaksi kärkisijaa opiskelijakilpailussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat