Kokeile kuukausi maksutta

Skanska rakentaa Hollolan uuden sote-keskuksen

Hollolan uuden sosiaali- ja terveyskeskuksen rakennustyöt alkavat maaliskuussa ja rakentajana on Skanska. Kiinteistön arkkitehtuuri on arkkitehtuuritoimisto Ovaskainen oy:n käsialaa.

Hollolan sote-keskuksen rakennustyöt alkavat maaliskuussa. Valmista pitäisi olla vuoden 2021 lopulla. (Kuva: Skanska)

Sote-keskus rakennetaan nykyisen Salpakankaan terveyskeskuksen viereen osoitteeseen Terveystie 2. Rakentamisen suunnittelu on jo käynnissä ja rakennustyöt alkavat maaliskuussa 2020. Hankkeen arvioidaan valmistuvan marraskuun 2021 loppuun mennessä.

Hollolan kunta on teettänyt kohteen maanrakennustyöt, tontin putkityöt ja paikoitusalueen tukimuurin jo etukäteen, mikä nopeuttaa rakennustöiden aloitusta.

Uusi sosiaali- ja terveysasema rakennetaan kolmeen kerrokseen ja sen kokonaispinta-ala on yli 5 000 neliömetriä. Saman katon alle tulevat terveys- ja sairaanhoitopalvelut, ikääntyvien palvelut ja kuntoutus, työikäisten perhe- ja sosiaalipalvelut sekä kuvantaminen ja laboratorio.

Hollolan Tilapalvelu oy:n rakennuttajapäällikkö Tuomo Vesikon mukaan tavoitteena on ajanmukainen, synergiaa ja uusia toimintamalleja tukeva ja tarkoituksenmukainen toimitilaratkaisu. Suunnittelussa on pantu painoa tilankäytön joustavuuteen, tilaratkaisujen muunneltavuuteen, energiatehokkuuteen ja kestävyyteen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska rakentaa Hollolan uuden sote-keskuksen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat