YIT rakentaa uuden risteilyterminaalin Tallinnaan – uudessa terminaalissa korostuvat energia- ja ympäristöseikat

YIT aloittaa Tallinnan uuden risteilyterminaalin rakennustyöt jo tammikuussa. Suunnittelussa korostetaan energiatehokkaita, ekologisia  ja pohjoismaiseen ilmastoon sopivia ratkaisuja, jotka mahdollistavat rakennuksen käytön myös risteilykauden ulkopuolella.

Kuva: YIT

YIT on tehnyt Tallinnan sataman kanssa sopimuksen uudesta risteilyterminaalista. Sopimuksen arvo on yli 13 miljoonaa euroa. Työt käynnistyvät vielä kuluvan tammikuun aikana.

Sopimus sisältää kolmikerroksisen, noin 4 000 neliön suuruisen terminaalirakennuksen rakentamisen, satamalaiturin matkustaja-alueen, leikkipuiston ja pysäköintipaikkoja. Terminaali rakennetaan Tallinnan vanhan kaupungin satamaan nykyisten terminaalien viereen ja sen on määrä valmistua kesällä 2021.

Rakennuksen arkkitehtuurissa painotetaan YIT:n mukaan materiaalien ja laitteiden parasta mahdollista ympäristövaikutusta. Lämmitys hoituu merestä talteenotettavalla lämmöllä ja aurinkopaneeleilla.

Risteilysesongin ulkopuolella rakennus toimii tapahtumien, konserttien ja konferenssien pitopaikkana, ja sinne mahtuu jopa 2 000 henkeä. 

Rakennuksen tekninen suunnittelu perustuu tutkimukseen, jota rahoitti Euroopan unionin Vihreä risteilysatama -projekti. Kyseinen projekti  on osa 11 maan yhteistä Itämeren Interreg Baltic Sea Region -ohjelmaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT rakentaa uuden risteilyterminaalin Tallinnaan – uudessa terminaalissa korostuvat energia- ja ympäristöseikat”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat