Kokeile kuukausi maksutta

Asfalttifirmoille luvassa kiireinen kesä

Väylävirastolta on tulossa kasvavan korjausvelan paikkaamiseksi päällystystöitä roimasti enemmän kuin vuonna 2019.

Väylä arvioi, että tulevana kesänä päällystetään jopa tuplasti vuotta 2019 enemmän.

Poikkeuksellisen lumeton talvi on vaurioittanut sorateitä ja teiden päällysteitä, mikä Väyläviraston arvion mukaan aiheuttaa kevään ja kesän aikana normaalia suurempia paikkaustöitä.

”Tulevan kevään ja kesän päällystysurakoiden kilpailutus on parhaillaan käynnissä. Lopullinen hintataso vaikuttaa siihen, miten paljon saamme ensi kesänä korjattua päällysteitä. Tulevan kesän päällystysmäärät ovat kuitenkin merkittävästi suuremmat kuin vuonna 2019. Uskoisin, että pystymme päällystämään lähes kaksinkertaisen määrän teitä”, kertoo Väylän tieliikennejohtaja Pekka Rajala.

Pieni lumikerros ja pakkanen suojaavat talvisin päällysteitä, mutta lumeton talvi on lisännyt teiden kulumista, kun renkaat ovat painaneet vettä päällysteen rakoihin. Tämä on näkynyt asfalttiteillä teräväreunaisina reikinä, jotka pahimmillaan rikkovat auton renkaan ja myös vanteen.

Maanteiden talvihoidosta onkin  tullut entistä hankalampaa ja kalliimpaa eikä perusväylänpidon rahoitus ole viime vuosina riittänyt kaikkiin kunnossapidon tarpeisiin. Vuonna 2019 korjausvelkaa oli Väylän mukaan 2,5 miljardin euron edestä.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Asfalttifirmoille luvassa kiireinen kesä”

  1. Mistähän ne rahat nyt noihin revitään

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat