Kokeile kuukausi maksutta

Harvia kohensi tulosta ja liikevaihtoa

Liikevaihtoa kasvattivat sujuva saunabisnes ja Yhdysvaltain markkinoiden hyvä veto.

Kiuas- ja saunavalmistaja Harvian tulosparannus jatkui tilivuoden viimeisellä neljänneksellä. Myös liikevaihto oli reippaassa kasvussa. Sama koskee yhtiön mukaan koko vuotta.

”Tilikauden liikevaihdon kasvu oli erityisen vahvaa muissa Pohjoismaissa, Suomessa, Pohjois-Amerikassa sekä esimerkiksi Ranskassa, Sveitsissä, Isossa-Britanniassa, Benelux-maissa, Puolassa sekä Arabimaissa”, sanoo toimitusjohtaja Tapio Pajuharju tiedotteessa.

Koko vuoden liikevaihto kasvoi lähes 20 prosenttia 74,1 miljoonaan euroon.

Kaikki tuoteryhmät olivat kasvussa, mutta saunatuoteryhmän kasvu kiihtyi entisestään Yhdysvaltojen ja Keski-Euroopan ansiosta. Saunoissa kasvua kertyi viimeisellä vuosineljänneksellä 124 prosenttia.

Tulos ennen veroja ylsi loka-joulukuussa 3,6 miljoonaan euroon, kun se vuotta aikaisemmin oli 2,4 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos parani 0,11 eurosta 0,16 euroon.

Liikevaihtoa kertyi loppuvuonna 20,7 miljoonaa euroa edellisvuoden 16,2 miljoonan euron sijaan. Kasvua oli lähes 28 prosenttia. Liikevaihto kasvoi ennen kaikkea Yhdysvaltojen toiminnan johdosta. Kasvua oli kuitenkin myös Pohjoismaissa sekä muissa maissa.

Oikaistu liiketulos kasvoi 46 prosenttia eli 2,9 miljoonasta eurosta 4,2 miljoonaan euroon. Marginaali koheni 17,6 prosentista 20,1 prosenttiin.

Osinkoa aiotaan jakaa edellisvuotta enemmän. Harvian tavoitteena on jakaa vähintään 60 prosenttia nettotuloksesta osinkoina. Ehdotettu osinko jaetaan kahdessa 0,19 euron erässä, yhteensä 0,38 euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Harvia kohensi tulosta ja liikevaihtoa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat