Lehdolle ei kertynyt liiketulosta loka-joulukuussa, koko vuosi jäi tappiolle

Rakennusyhtiö Lehdon liiketulos jäi tilintarkastamattomien tietojen mukaan loka-joulukuussa nollaan.

Liikevaihto kohosi 270 miljoonaan euroon. Koko vuosi jäi tappiolliseksi.

Vuonna 2018 viimeisen neljänneksen liikevaihto oli 232 miljoonaa euroa ja liiketulos 15,3 miljoonaa euroa.

Lehdon viime vuoden tilinpäätöksen laatiminen on vielä kesken, mutta yhtiö kertoi ennakkotietoja tuloksestaan jo tänään tiedotteessaan. Sen koko vuoden liikevaihto ja tulos alenivat selvästi edellisvuodesta.

Tilintarkastamattomien laskelmien mukaan vuoden liikevaihto laski vuodessa noin 7,5 prosenttia noin 667 miljoonaan euroon ja liiketappio oli noin 42 miljoonaa euroa. Edellisvuoden liikevaihto oli 722 miljoonaa euroa ja liiketulos 37 miljoonaa euroa.

Loppuvuoden tulos jäi Lehdon odottamaa heikommaksi. Yhtiö arvioi heinä-syyskuun osavuosikatsauksessaan marraskuussa, että konsernin liikevaihto viime vuodelta on alhaisempi kuin edellisvuodelta.

”Huolimatta siitä, että yhtiö arvioi vuoden viimeisen neljänneksen liiketuloksen olevan positiivisen, vuoden toisen puoliskon liiketuloksen arvioidaan jäävän negatiiviseksi kolmannen neljänneksen liiketappion takia.”

Tämä vuonna Lehto odottaa, että sen liikevaihto laskee edelleen ja alenee noin kymmenen prosenttia viime vuodesta. Liiketuloksesta se ennakoi positiivista.

Liikevaihtonäkymä perustuu Lehdon tiedotteen mukaan arvioon asuntomarkkinan hidastumisesta sekä Lehdon hoiva- ja koululiiketoiminnan volyymin pienenemisestä. Toimitilat-liiketoiminnan volyymin yhtiö odottaa pysyvän edellisvuotisen suuruisena.

Liikevoittonäkymään vaikuttaa viime vuonna tappioita aiheuttaneiden peruskorjaushankkeiden päättyminen ja muiden yksittäisten tappiollisten hankkeiden päättyminen, sekä arvio vuonna aloitettujen ja edelleen toteutettavien tervehdyttämistoimien vaikutuksesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lehdolle ei kertynyt liiketulosta loka-joulukuussa, koko vuosi jäi tappiolle”

Vastaa