Kokeile kuukausi maksutta

Lidlin jättijakamo käy pian taas pieneksi

Jättimäisen jakelukeskuksen pinta-ala vastaa kymmentä jalkapallokenttää. Lisätilalle on myymäläketjun kasvaessa pian uutta tarvetta.

Jakelukeskuksen tuorein laajennus toi lisätilaa noin viidenneksen. Sen urakoitsijana oli Jatke. (Kuva: Lidl)

Lidlin kolmannen ja suurimman jakelukeskuksen laajennusosa on valmis, kun Järvenpäähän on valmistunut 12 600 neliötä lisää varastotilaa.

Lisätiloilla varaudutaan ketjun myymälämäärän kasvuun. Järvenpään jakelukeskuksen ensimmäinen vaihe valmistui syksyllä 2018, ja sieltä on toimitettu tavaraa noin 70:een eteläisen Suomen myymälään.

Vaikka Järvenpään jakelukeskus on jo noin kymmenen jalkapallokentän kokoinen, tulee lisätilalle edelleen tarvetta.

”Tänä vuonna avaamme myymälät ainakin Helsingin Jätkäsaareen, Vantaan Vapaalaan ja Nastolaan. Myös pitkällä aikavälillä on odotettavissa, että kasvamme erityisesti eteläisessä Suomessa”, sanoo Lidl Suomen kiinteistö- ja kehitysjohtaja Virpi Kaikkonen.

Energiatehokkuuden esimerkki

Laajennusosan rakentaminen aloitettiin vuosi sitten tammikuussa.  Urakoitsijana oli Jatke. Jakelukeskuksen itäpäätyyn valmistuneet kuivatavaran lisätilat vastaavat kooltaan noin kahta jalkapallokenttää, joten koko kasvoi noin 20 prosentilla.

Järvenpään jakelukeskus toimii uusiutuvalla energialla, ja se on energiankäytöltään täysin hiilineutraali. Uusiutuvaa energiaa jakelukeskuksessa tuottaa Lidl Suomen suurin, 1 600 paneelin aurinkovoimala. Jakelukeskuksessa myös kierrätetään 14 erilaista myymälöistä tulevaa jaetta.

Jakelukeskukselle on myönnetty Excellent-tason BREEAM-ympäristösertifikaatti. Saman tuloksen on tähän mennessä saavuttanut vain muutama muu kiinteistö Suomessa. Järvenpään kaupunki myönsi jakelukeskukselle kestävän kehityksen palkinnon.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lidlin jättijakamo käy pian taas pieneksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat