Mänttä-Vilppulan lentokaupungille lisää vastatuulta – valtuuston päätöksestä valitus

Kuntalaisvalitusta perustellaan mm. kaupunginvaltuuston puutteellisilla tiedoilla sekä veronmaksajille koituvilla riskeillä.

Mänttä-Vilppulan paljon julkisuudessa ollut lentokaupunkihanke on saanut jälleen uuden käänteen, kun kaupunginvaltuuston tammikuisesta päätöksestä on tehty kuntalaisvalitus Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Asiasta kertoi Yle.

Valitusta perustellaan mm. kaupunginvaltuuston puutteellisilla tiedoilla sekä veronmaksajille koituvilla riskeillä. Pelkona on, että hanke kaatuu lopulta kaupunkilaisten maksettavaksi.

Rakennushankkeen taustalla olevan italialaisen Osanna Groupin taloustilannetta, omistussuhteita ja kykyä toteuttaa mittavaa hanketta on puitu viime viikkoina ahkerasti julkisuudessa.  Itä-Suomen yliopiston kuntaoikeuden tutkijatohtori Matti Muukkonen epäili hiljattain Helsingin Sanomissa, että valitus hallinto-oikeuteen voi olla hankkeelle kohtalokas.

Noin 250 miljoonan euron rakennushankkeen on määrä käynnistyä Sassin pienkonekentän alueella ensi kesänä.

 

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Mänttä-Vilppulan lentokaupungille lisää vastatuulta – valtuuston päätöksestä valitus”

  1. Hankehan on ihan yrittämisen arvoinen, mutta miksi ihmeessä tuo tarvitsee jonkun italialaisen hämäräliikemiehen siihen? Ottakaa kelan tuilla vientimyyjä, joka alkaa mainostamaan ja myymään tuota hanketta!

Vastaa