OYS:n leikkaussaleissa alkaa ilmanvaihtoremontti – kustannusarvio 2 miljoonaa

Suunnittelu käynnistyy välittömästi. Remontin hinnaksi on arvioitu noin kaksi miljoonaa euroa.

Remontilla turvataan salien käyttö OYS 2030 -hankkeen ensimmäisen vaiheen valmistumiseen saakka. Keskusleikkausosaston leikkaussalit siirtyvät uuteen sairaalaan vuoden 2023 aikana.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa (OYS) uudistetaan ensi kesän aikana keskusleikkausosaston kuuden leikkaussalin ilmanvaihto. Remontilla turvataan salien käyttö OYS 2030 -hankkeen ensimmäisen vaiheen valmistumiseen saakka. Keskusleikkausosaston leikkaussalit siirtyvät uuteen sairaalaan vuoden 2023 aikana.

Potilaiden hoidon turvaamiseksi IV-remontin suunnittelu aloitetaan välittömästi ja häiriöiden minimoimiseksi remontti ajoitetaan kesäaikaan. Sen myötä leikkaussaleille saadaan neljä vuotta lisää käyttöaikaa.

Remontin hinnaksi on arvioitu noin kaksi miljoonaa euroa. Vanhojen kiinteistöjen kunto tiedetään huonoksi, ja OYS:n investointisuunnitelmissa on varauduttu erilaisiin remontti- ja ylläpitokustannuksiin. Kiinteistöjä korjataan ja uusitaan tarvittaessa toimintojen ylläpitämiseksi.

“Ilmanvaihtokanavien uusiminen kestää arviolta noin neljä kuukautta. Pyrimme saamaan aikaan sellaiset järjestelyt, että haitta potilaille olisi mahdollisimman pieni”, kertoo OYS:n operatiivisen tulosalueen johtaja Päivi Laurila.

OYS:ssa on käytössä yhteensä 40 leikkaussalia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “OYS:n leikkaussaleissa alkaa ilmanvaihtoremontti – kustannusarvio 2 miljoonaa”

Vastaa