Kokeile kuukausi maksutta

Ratikka ilmestyy Tampereen katukuvaan jo maaliskuussa

Ensimmäiset koeajot käynnistyvät maaliskuun puolivälistä alkaen varikkoalueella, Hervannassa ja Hervannan valtaväylällä.

Tampereen testiratikka alkaa näkyä katukuvassa maaliskuun puolivälissä. Kuva: Tampereen Ratikka Oy

Tampereella voi nähdä ratikan liikkeellä jo muutaman viikon päästä. Uusille raiteilla liikkuu silloin radan testaukseen tarkoitettu raitiovaunu, joka on aiemmin ollut käytössä Hannoverin raitioliikenteessä Saksassa.

Vaunua käytetään raitiotieradan ja siihen liittyvien järjestelmien testaukseen ensimmäisen protovaunun saapumista toukokuussa. Ensimmäiset koeajot käynnistyvät maaliskuun puolivälistä alkaen varikkoalueella, Hervannassa ja Hervannan valtaväylällä. Ennen koeajoja kiskoja hiotaan kiskohiontavaunulla. Ratatestejä jatketaan tarvittaessa huhtikuun loppuun saakka.

Hannoverista on viety vastaavia vaunuja Budapestin raitioliikenteeseen Unkariin, ja vanhempia vaunuja on muutettu myös radan kunnossapitokalustoksi.

”Testivaunulla voidaan tarkastaa esimerkiksi ajojohtimien sekä ohjaus- ja turvalaitteiden toimivuus.  Jos sääolosuhteet sallivat, testivaunulla päästään tekemään myös koeajoja talviolosuhteissa. Lisäksi raitiotietä päästään koeajamaan kahdella vaunulla jo kesällä, kun aiemmassa suunnitelmassa se olisi ollut mahdollista vasta syksyllä”, Raitiotieallianssin projektipäällikkö Sari Valjus toteaa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ratikka ilmestyy Tampereen katukuvaan jo maaliskuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat