Kokeile kuukausi maksutta

RT: Ratasopu syntyi kreivin aikaan

Sopimusten myötä Suomi voi hakea raidehankkeisiin EU-tukea Verkkojen Eurooppa -rahoituksesta, jonka avoinna oleva hakukierros päättyy 26. helmikuuta 2020.

Kuuntele juttu

Rakennusteollisuus RT:ssä tieto kuntien ja valtion välisestä sopimuksesta kahden hankeyhtiön perustamiseksi on otettu vastaan tyytyväisenä. Samalla myös tunnin junat nytkähtävät eteenpäin.

”Sopu syntyi kreivin aikaan myös EU-rahoituksen kannalta”, Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell kommentoi liikenne- ja viestintäministeriön julkistamaa neuvottelutulosta.

Sopimusten myötä Suomi voi hakea raidehankkeisiin EU-tukea Verkkojen Eurooppa -rahoituksesta, jonka avoinna oleva hakukierros päättyy 26. helmikuuta 2020.

”Tunnin junilla varmistetaan kestävä liikkuminen, nykyistä laajemmat työssäkäyntialueet ja riittävä asuntotuotanto kaupungistuvassa Suomessa. Suomi-radan ja Turun tunnin junan hankkeissa on kyse järjestelmätason muutoksesta, jossa investoidaan tulevaisuuteen ja ilmastotalkoisiin”, Randell toteaa.

Väestöennusteiden mukaan vuonna 2040 väkiluku kasvaa Suomessa enää Uudellamaalla. Väestöltään väheneviä kuntia on tuolloin 260, ja niissä yhteensä yli 2 miljoonaa asukasta.

”Kasvukeskusten yhdistäminen luo hyvinvointia koko maahan. Ratahankkeet eivät hyödytä vain niiden päissä tai varrella olevia kaupunkiseutuja, vaan talouden vahvistuminen säteilee muuallekin Suomeen”, Randell muistuttaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “RT: Ratasopu syntyi kreivin aikaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat