Kokeile kuukausi maksutta

Harvia ostaa enemmistön saksalaisesta EOS Groupista

Kiuas- ja saunavalmistaja Harvia ostaa enemmistön saksalaisesta EOS Groupista. Kauppahinta on 19,7 miljoonaa euroa.

EOS valmistaa ammatti- ja premiumkäyttöön tarkoitettujen sauna- ja spa-tuotteiden teknologiaa. Harvia odottaa saavansa kaupasta 2,2 miljoonan euron synergiaedut vuosittain. Yhtiö arvioi niiden toteutuvan täysimääräisesti vuoteen 2024 mennessä.

EOS:n liikevaihto oli viime vuonna 17,3 miljoonaa euroa, oikaistu käyttökate 3,2 miljoonaa euroa ja oikaistu liiketulos 2,8 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on noin 150 henkilöä.

Harvian tiedotteen mukaan kauppahinta täsmentyy vielä kaupantekohetken jälkeen. Yhtiö aikoo rahoittaa kaupan korollisella velalla sekä kassavaroillaan.

Kaupan toteuduttua Harvia omistaa liki 80 prosenttia konsernin Saksan toiminnoista ja hieman suuremman osuuden toiminnoista, ja sillä on optio ostaa vielä vähemmistöosakkeet.

Yritysosto kasvattaa Harvian markkinaosuutta maailmanlaajuisilla kiuas- ja saunakomponenttimarkkinoilla arviolta 11 prosentista 14 prosenttiin.

Kaupalla ei Harvian mukaan ole vaikutusta yhtiön kasvuun, kannattavuuteen ja velkaantumisasteeseen liittyviin pidemmän ajan tavoitteisiin. Lyhyelle ajalle Harvia ei julkaise näkymiään.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Harvia ostaa enemmistön saksalaisesta EOS Groupista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat