Kokeile kuukausi maksutta

Otaniemen kuuden kilometrin lämpökaivo on pian valmis

Espoon Otaniemeen tulevan toisen lämpökaivon poraus on edennyt odotettua paremmin.

Otaniemen poraukset saatiin päätökseen vuonna 2020 maaliskuussa. Kuva: St1

Energiayhtiö St1 viimeistelee Espoon Otaniemessä maailman syvimpien geotermisten lämpökaivojen porauksia. Pilottihankkeen haasteista on opittu, ja yhtiön mukaan suomalaiseen kovaan kallioperään on mahdollista rakentaa syvä geoterminen laitos sekä hallita siihen liittyviä riskejä.

Maankuoressa on valtavat energiavarastot, joita haluttaisiin hyödyntää enemmän. Yksi syistä on se, että EU:n hiilineutraaliustavoitteet edellyttävät uusia energiaratkaisuja. Myös St1 on kiinnostunut näistä varastoista, ja yhtiön tavoitteena on rakentaa Pohjoismaihin useita geotermisiä laitoksia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Otaniemen kuuden kilometrin lämpökaivo on pian valmis”

Viimeisimmät näkökulmat