Ympäristöministeriö myönsi satoja tuhansia euroja kuntien ja alueiden ilmastohankkeille

Ministeriö on ilahtunut siitä, että rahoitusta haki useampi kunta kuin viime vuonna.

Ympäristöministeriön Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelma on päättänyt avustaa yhteensä 640 000 eurolla 14 hanketta, jotka tähtäävät kuntien ja alueiden ilmastotyön vauhdittamiseen. Haun teemoina olivat kuntaorganisaation sisäinen ilmastojohtaminen, yritysyhteistyö sekä kuntalaisten ilmastotyön edistäminen.

Avustusta pystyi hakemaan esimerkiksi kuntien ilmastoratkaisuiden suunnittelu- tai kampanjatyöhön. Hankkeiden tärkeimmät valintakriteerit olivat hakemusten vaikuttavuus ja yhteydet kunnan jatkuvaan ilmastotyöhön. Kyseessä oli jo toinen ohjelman alainen avustushaku. Rahoituksen taustalla on vuoteen 2030 ulottuvan kansallisen ilmastopolitiikan suunnitelman tavoitteiden toteuttaminen.

”Suomen hiilineutraaliustavoitetta ei voida saavuttaa ilman kuntien ja alueiden sitoutumista. Siksi on hienoa, että ilmastoratkaisut tuntuvat kiinnostavan yhä useampia kuntia. Saimme nyt selvästi viime vuotta enemmän hakemuksia, mukana hakijoissa oli 48 kuntaa ja aluetta”, toteaa Kuntien ilmastoratkaisut –ohjelman projektipäällikkö Olli-Pekka Pietiläinen.

Seuraava haku kuntien ja alueiden ilmastotyön vauhdittamiseksi on tarkoitus avata jälleen vuoden kuluttua.

Rahoitusta saivat muun muassa Helsingin kaupungin hanke järjestää alueellisia yhteistyöfoorumeita taloyhtiöille energiatehokkuuden parantamiseksi sekä Joensuun hanke, jossa toteutetaan liikkumisen ja siihen liittyvien jakamistalouden kokeiluita etätyötiloja kehittämällä ja hyödyntämällä tehokkaammin tyhjiä tiloja.

Keski-Suomen liitto haluaa edistää harvaan asutun maaseudun ilmastotyötä. Muhoksella puolestaan tehdään selvitys geotermisen lämmön hyödyntämisestä yhdyskuntien energiantuotannossa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ympäristöministeriö myönsi satoja tuhansia euroja kuntien ja alueiden ilmastohankkeille”

Vastaa