Ensimmäiset kesätyöntekijät ovat jo aloittaneet urakkansa – Carunalla aloitettiin etätöissä

Sami Tegelberg aloitti kesätyöt etänä. Kuva: Caruna

Kesätyöntekijöiden saapuminen toimistolle ja työmaalle on monessa kiinteistö- ja rakennusalan yrityksessä aina varma merkki lähestyvästä kesästä, niin myös poikkeuksellisissa oloissa tänä vuonna.

Monet kausityöntekijät tosin aloittavat taipaleensa koronaviruksen ja maailmanlaajuisten poikkeusolosuhteiden vuoksi kotitoimistoilta.

Esimerkiksi Caruna on palkannut tänäkin vuonna 23 kesätyöntekijää, joista suurin osa aloittaa työnsä toukokuussa.

He työskentelevät eri puolilla organisaatiota muun muassa asiakaspalvelussa, laskutuksessa, sähköverkkoa operoivassa käyttökeskuksessa sekä toimitusvarmuutta parantavien hankkeiden parissa.

Kesätyöntekijät ovat tärkeässä roolissa varmistamassa, että sähkönjakelu toimii luotettavasti myös lomasesongin aikana.

Sami Tegelberg aloitti Carunan sähköverkkoyksikössä projektien tuki -tiimissä jo huhtikuussa. Tegelberg on opiskellut maanmittausinsinööriksi Metropoliassa ja suorittaa nyt kiinteistötalouden opintoja Aalto-yliopistossa.

”Kesätyönkuvaani kuuluu maankäyttösopimusten hallinta ja dokumentoinnin tarkistus. Opintojeni välissä työskentelin Tuusulan kunnalla samankaltaisten asioiden parissa. Kunnalla muun muassa tarkistin muuntamoiden sijoituksia ja nyt Carunalla pääsen näkemään toisen puolen maankäyttöasioista ja kaupunkisuunnittelusta”, Tegelberg kertoo.

Ensimmäisenä työpäivänsä Tegelberg vietti esimiehensä Timo Miettisen kanssa toimistolla, jotta laitteet ja järjestelmät saatiin kuntoon. Sen jälkeen Sami on ollut etätöissä, aivan kuten lähes kaikki muutkin carunalaiset.

”Verkkokurssit ovat olleet erinomainen työkalu perehdytyksessä ja nyt kotitoimistolla niitä on päässyt tekemään rauhassa. Myös kaikki järjestelmät toimivat hyvin ja lisätietoa löytyy helposti”, Tegelberg kertaa ensimmäisten päivien tunnelmaa.

Tärkeä osa etätyön sujumista on hyvä työergonomia, ja carunalaiset Sami mukaan lukien ovatkin saaneet lainata toimistolta näyttöjä, työtuoleja ja muita tarvitsemiaan välineitä. Iso osa viihtymistä on tietysti kivat työkaverit, jotka kotitoimistolta puuttuvat.

”Tiimi on tullut tutuksi videopalavereissa, ja minut on otettu lämpimästi vastaan. Toki kasvotusten olisi helpompaa kysellä asioita ja oppia työtehtävistä, mutta hoituu tämä näinkin”, Tegelberg sanoo.

”Kukaan ei ole valmis heti aloittaessa, mutta tehdessä oppii”, Miettinen huomauttaa.

”Sami on motivoitunut kesätyöntekijä ja toimii Carunan arvojen mukaisesti rohkeasti, yhdessä ja hyvällä energialla, joten olen luottavainen sen suhteen, että perehtyminen hoituu myös poikkeusoloissa.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ensimmäiset kesätyöntekijät ovat jo aloittaneet urakkansa – Carunalla aloitettiin etätöissä”

Vastaa