Kreate Rata urakoi Myllykosken seisakkeen

Urakan päätyövaiheet on aikataulutettu valmistumaan lokakuussa 2020. Se on osa Kouvola-Kotka/Hamina -rataosuuden parannusta.

Kreate Rata sai Kouvola-Kotka/Hamina-osuuden avausurakan.

Väyläviraston Kouvola-Kotka/Hamina-ratahankkeen Myllykosken seisakkeen urakan rakennustyöt on aloitettu. Urakoitsijaksi on valittu Kreate Rata Oy.

Huhti-toukokuussa aloitetaan parkkialueen, väliaikaisten matkustajalaiturien muutostyöt sekä jalankulun ja pyöräilyn kulkuyhteyksien rakentaminen. Tilapäinen matkustajalaituri ja kulkuyhteydet otetaan käyttöön huhtikuun lopulla. Laiturikuja poistuu ja matkustajien kulku laiturille tapahtuu Myllykosken keskustan puolelta.

Urakassa tehtävät varsinaiset rataan kohdistuvat työt aloitetaan toukokuun puolessavälissä. Uusia laiturialueita päästään rakentamaan kesäkuussa. Heinäkuussa aletaan asentaa puolenvaihtovaihteita.  Syksyksi jää viimeistely- ja pinnoitustöitä.

Urakan päätyövaiheet on aikataulutettu valmistumaan lokakuussa 2020.

Koko rataosuudelle peruskorjausta

Välillä Kouvola-Kotka/Hamina uusitaan muun muassa radan päällysrakennetta useissa kohteissa, jotta nykyinen palvelutaso saadaan säilytettyä. Akselipainonnostoon liittyen hankkeessa uusitaan rumpuja, siltoja sekä korjataan painuma- ja tärinäkohteita.

Myös sähkörataa sekä muuntajia uusitaan muuttuvan raiteiston ja kasvavan tehontarpeen myötä. Lisäksi koko hankealueen turvalaitteet ja asetinlaitteet uusitaan kaapelireitteineen, kaapelointeineen sekä asetinlaitetiloineen.

Eduskunta myönsi vuonna 2019 toisessa lisätalousarviossa Kouvola–Kotka/Hamina-radan parantamiseen lähes 100 miljoonan euron sopimusvaltuuden. Tavoitteena on, että Väylän hanke on kokonaisuudessaan valmis vuonna 2025.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kreate Rata urakoi Myllykosken seisakkeen”

Jätä kommentti