Kokeile kuukausi maksutta

Ensimmäinen Ratikka saapuu Tampereelle viikonloppuna – jättimäinen erikoiskuljetus rikkoo ennätyksiä

Ratikkakuljetus saapuu Tampereelle liikenteellisesti hiljaisena aikana. Kulkupeli saapuu huputettuna, sillä sen viimeistelytyöt ovat monelta kesken.

Tampereelle odotetaan tulevana viikonloppuna historiallista erikoiskuljetusta, kun Škoda Transtechin Kajaanin Otanmäen tehtaassa valmistettu ja lajinsa ensimmäinen Tampereen Ratikka saapuu uuteen kotikaupunkiinsa. Vaunu tuodaan Tampereelle osittain keskeneräisenä, jotta vaunun lopulliset säädöt ja käyttöönotto päästään tekemään vahingoittamatta sen sisustusta.

Ensimmäisen vaunun kuljetukselle on varattu runsaasti aikaa ja se tehdään hiljaisen liikenteen aikana.

”Ratikka on muhkea paketti, jonka kuljettaminen vaatii varovaisuutta ja taitoa logistiikkayritykseltä. Kuljetus on lähes 40 metriä pitkä, neljä metriä korkea, kolme metriä leveä ja se painaa lähes 60 tonnia.  Vaunu monilta osin vielä keskeneräinen ja se suojataan kuljetuksen ajaksi. Kuljetus on kokonsa vuoksi vaikuttava, mutta itse vaunusta ei paljoa näy, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö selventää.

Tampereelle toimitettava For City Smart Artic raitiovaunu on Škoda Transtechin malliston pisin ja levein versio. Raitiovaunuliikenne on tarkoitus aloittaa Tampereella elokuussa 2021. Yleisö päässee tutustumaan uuteen kulkupeliin jo aiemmin, mahdollisesti jo vuodenvaihteessa.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ensimmäinen Ratikka saapuu Tampereelle viikonloppuna – jättimäinen erikoiskuljetus rikkoo ennätyksiä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat