Lakea pääsee rakentamaan Kokkolaan lähes 10 vuotta tontin hankinnasta – KHO hylkäsi valituslupahakemuksen

Lakea oy voi nyt aloittaa Kokkolan keskustassa sijaitsevalle Niemen tontille suunnittelemiensa kerrostalojen rakennustyöt, kun hankkeen rakennuslupaa koskeva valitusrumba on saatu päätökseen.

Havainnekuva sisäpihan puolelta. Kuva: Arkkitehtitoimisto Laatio

Tontin rakennusluvasta oli tehty valitus, jonka Vaasan hallinto-oikeus hylkäsi kesällä 2019. Nyt myös Korkein hallinto-oikeus on hylännyt rakennuslupaa koskevan valituslupahakemuksen.

Lakea osti Niemen tontin jo kesällä 2011, jonka jälkeen prosessi rakennustöiden aloittamiseksi on ollut pitkä. Nyt saatu lainvoimainen lupa rakennushankkeen aloitukselle pyöräyttää projektin jälleen vauhtiin.

Lakea tulee rakentamaan vanhalle Niemen tontille osoitteeseen Isokatu 7 kaksi neljäkerroksista taloa. Historiallisen korttelin tunnelmaan ja kaupunkikuvaan sopiviksi suunnitellut talot tuovat Kokkolan keskustan palveluiden äärelle yhteensä 70 uutta omistusasuntoa.

A-talon ensimmäiseen kerrokseen tulee lisäksi kolme liiketilaa ja kellarikerrokseen rakennusten ja pihakannen alle taloyhtiön yhteistilojen lisäksi autopaikoitus.

”Rakennushankkeen valmisteluissa edetään nyt voimakkaasti ja rakennustyöt päästään aloittamaan elokuussa”, Lakean toimitusjohtaja Timo Mantila kertoo tiedotteessa.

Tontille rakennettavan Asunto oy Kokkolan Niemenkulman asunnot ovat saaneet paljon kiinnostusta. Niemenkulman 22–108,5 neliömetrin asuntojen varausaste on korkea, ja useiden asuntojen kohdalle on  muodostunut myös varasijalla olevien kiinnostuneiden jono.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lakea pääsee rakentamaan Kokkolaan lähes 10 vuotta tontin hankinnasta – KHO hylkäsi valituslupahakemuksen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat