Lapti rakentaa hirrestä kaksi vuokrakerrostaloa Pudasjärvelle

Rakennusliike Lapti oy ja Pudasjärven Vuokratalot oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen Pudasjärven keskustaan rakennettavista kahdesta hirsivaippaisesta kerrostalosta. Talot nousevat Pudasjärven keskustaan, kaupungintalon viereiselle tontille.

Kuva: Linja Arkkitehdit oy

Kerrostalot rakennetaan hybridirakenteella, jossa talon runko tehdään betonielementeistä ja ulkovaippa pudasjärveläisen Kontiotuotteen painumattomasta hirrestä. Pudasjärven Hirsihovin kerrostaloihin käytetään vajaat 700 kuutiota hirttä. Asuintalojen ulkoseinät tehdään 275 millimetriä paksulla ja 275 millimetriä korkealla hirrellä.

Rakennustyöt ovat käynnistyneet huhtikuussa maanrakennustöillä. Talot valmistuvat syksyllä 2021. Hankkeen arvo on noin 9,5 miljoonaa euroa.

Rakennukset ovat 4-kerroksisia, ja niihin tulee yhteensä 53 asuntoa ja liiketiloja. Asunnoista suuri osa on yksiöitä ja kaksioita. Taloista löytyy myös kolmioita ja neliöitä. Asunnot rakennetaan Aran korkotukimallilla. Vuokrahinta määräytyy omakustanneperiaatteella kuten muuallakin Pudasjärven Vuokratalojen asuntokannassa.

Kontiotuotteen B2B-liiketoiminnan johtaja Hanna Haipus kertoo, että investointi painumattomaan SmartLog-hirteen on selvästi vahvistanut Kontion asemaa julkisissa hankinnoissa. Hänen mukaansa SmartLog on osoittanut olevansa sekä teknisesti että kaupallisesti kilpailukykyinen ratkaisu isojen rakennusten toteuttamisessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lapti rakentaa hirrestä kaksi vuokrakerrostaloa Pudasjärvelle”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat