Lehdon tappio pieneni tammi-maaliskuussa – korona lisää riskejä

Hannu Lehto. Kuva: Susa Junnola

Rakennuskonserni Lehdon tappio supistui tammi-maaliskuussa vuotta aiemmasta ja liikevaihto kasvoi hieman. Yhtiön mukaan tervehdyttämistoimet tuottavat tulosta.

Liiketappio supistui ensimmäisellä neljänneksellä 3,5 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 9,3 miljoonan euron liiketappiosta.

Liikevaihto kohosi 119,4 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 117,8 miljoonasta eurosta.

Osakekohtainen tappio pieneni 0,06 euroon vuotta aiemmasta 0,13 euron tappiosta.

Lehto julkistaa osavuosikatsauksensa vain puolivuosittain. Nyt annettu neljänneskatsaus on liiketoimintakatsaus, jossa esitetään vain talouskehitystä kuvaavat keskeiset tiedot.

”Vuosi alkoi hyvissä merkeissä. Edellisvuonna aloitettujen tervehdyttämistoimien vaikutukset alkavat näkyä ja liiketoiminta etenee suunnitellusti”, toimitusjohtaja Hannu Lehto kertoo katsauksessa.

Yhtiön hallitus ja johto ovat alentaneet palkkioitaan ja palkkojaan viidenneksellä viiden kuukauden ajaksi.

Merkittävä osa Lehdon toimihenkilöistä on osittain tai kokonaan lomautettuna arviolta viiden kuukauden ajan.

Uusi ohjeistus annetaan myöhemmin

Koronakriisi toi Lehdon mukaan maaliskuussa uusia haasteita, mutta silti kauppa on käynyt.

”Uutta työkantaa on syntynyt enemmän kuin vanhaa on valmistunut. Tilauskantamme kasvoi reilulla 20 miljoonalla eurolla ensimmäisellä neljänneksellä”, hän jatkaa.

Lehto perui huhtikuussa helmikuussa antamansa koko vuoden näkymänsä koronaviruspandemian vuoksi. Nyt se ilmoittaa, että uusi ohjaus voidaan antaa myöhemmin tänä vuonna.

Yhtiö kertoo, että toistaiseksi työmaat ovat edenneet lähes häiriöttä, mutta joidenkin uusien hankkeiden aloitukset ovat lykkääntyneet asiakkaiden päätösten vuoksi.

Yhtiö näkee myyntiin, projektien toteutukseen sekä materiaalien, alihankintaresurssien ja työvoiman saatavuuteen liittyviä riskejä, joilla toteutuessaan olisi vaikutuksia Lehdon tämän vuoden liikevaihtoon, tulokseen ja taloudelliseen asemaan.

Tätä artikkelia on kommentoitu 13 kertaa

13 vastausta artikkeliin “Lehdon tappio pieneni tammi-maaliskuussa – korona lisää riskejä”

 1. Lehdon isoin riski on oman toiminnan laaduttomuus keskeisillä toimintasektoreilla. Jos ammattitaito on vieras käsite ja rahan ahneus lahkoutuu, ei riskit rajoitu koronaan.

  1. Täällä taas huutelee potkut saanut ammattitaidoton laiskuri. Onneksi yhteiskunta tarjoaa sinullekin ilmaiset karjalat.

   1. En minä ole potkuja saanut, enkä laiskuri. Mielipiteeni taitaa jakaa isompikin joukko kommentistasi päätellen.

    1. Pääosa teistä kuuluu tähän samaan Karjala-porukkaan, joka on kateellinen kun joku muu menestyy. Jos panostaisit oman osaamisesi kehittämiseen ja lopettaisit sen alkon ottamisen niin ei tarttis täällä koittaa puolustella itseään.

     1. En oikein paljon alkoholia käytä. Sopiikohan kirjoittelusi nyt edes lahkoajatteluun, solvata sitä joukkoa, joka on tuonut ja tuo sen rahan kuplalle. Ilman ”varsinaisia työntekijöitä” tekemisenne ei olisi edes mahdollista. Toinen kerros taitaa olla enemmän julistusta varten. Jos itse päätät hankkia ammattitaidon, se on eri kuin puhetaito, kannustan toimiasi.

     2. Miksi oletat, että olisin mitenkään tekemisissä kyseisen yhtiön kanssa? Sinulta selvästi puuttuu ammattitaito ja halu kehittää mitään eteenpäin tai tehdä asioita tehokkasti. Mitä tarkoitat lahkoajattelulla? Käsittääkseni kyseessä on pörssiyhtiö siinä missä mikä tahansa muukin rakennusalalla toimiva pörssiyhtiö? Kaikissa yhtiöissä on omat ongelmansa, mutta rakennusalan yhtiöistä ainoa joka on viime vuosina aktiivisesti tuonut esille alan kehittämistä ja toimintatapojen muutosta on Lehto. Muut lähinnä pyrkivät mainostamaan itseänsä höpöttämällä digistä ilman suurempia muutoksia työmaalla tapahtuvaan todelliseen toimintaan.

     3. Ilman susikoiria ja pamppuja työmaalla tuskin mitään kasvojenkohotusta tapahtunee.

 2. Lehto näkyy nostavan huoneistojen hintoja, kun muut ovat laskeneet hintojaan jo pitemmän aikaa.

 3. Lehdon kahden kerroksen väen sota alkakoon!

  1. Kenen pitää alkaa sotimaan kenen kanssa ? Onko kyseessä uskon sota vai työntekijöiden sota johtoa vastaan ? Katsoin johtoryhmän kokoonpanoa nettisivuilta, ja enemmistö taitaa olla ihan muita kuin lestadiolaisia.
   Onko Lehdon sisällä jotain etnistä rotuvihaa, vai onko täällä huutelu vain normaalia maalittamista ?

   1. Karjalajampat huutelee kateellisuuttaan…

  1. Kyllä. Kilpaveneratoja. Omatuotantoisista esivalmisteista.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat