Lujabetoni toimittaa elementit kouluhankkeeseen Lappeenrannassa

Lujabetoni on valittu betonielementtitoimittajaksi Lappeenrannan kaupungin rakennuttamaan Lauritsalan kouluhankkeeseen.

Kuva: YIT

YIT Suomi vastaa elinkaarimallilla toteutettavan hankkeen suunnittelusta, toteuttamisesta ja 20 vuoden palvelujaksosta. Hankkeen kokonaisarvo on noin 32 miljoonaa euroa ja rakennusala on yli 8000 bruttoneliömetriä.

Rakentaminen aloitetaan keväällä 2020, elementtitoimitusten osalta toimitukset alkavat toukokuussa ja kestävät aina lokakuun loppuun asti.

Elementtien kokonaistoimittajana Lujabetoni toimittaa hankkeen kaikki betonielementit. Koulu toteutetaan pilari-palkkirungolla, väli- ja yläpohjissa laatat ovat ontelo- ja ripalaattoja ja julkisivut toteutetaan sisäkuorielementeillä. Koulun ulkoseinien verhouksena on paikallamuurattu tiili.

Mittava elementtitoimitus toimitetaan Lujabetonin kolmelta eri tehtaalta: pilarit ja seinäelementit valmistetaan Taavetin tehtaalla, ontelolaatat sekä osa palkeista Hämeenlinnan tehtaalla ja osa palkeista sekä TT-laatat Siilinjärven tehtaalla. Toimituksen työllisyysvaikutus on merkittävä.

”Olemme parasta aikaa mukana elementtitoimittajana toisessakin YIT:n rakentamassa kouluhankkeessa, Savilahden kampuksessa Kuopiossa. Useamman hankkeen kautta kehitämme yhdessä osaamista parhaisiin ratkaisuihin, sekä nyt käynnissä oleviin että tuleviin yhteistyöhankkeisiin”, Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen sanoo tiedotteessa.

”Lauritsalan koulu on paikallisesti merkittävä hanke, ja siinä korostuu yhteistyö eri osapuolten välillä koko rakennuksen elinkaaren ajan. Elementtitoimittajan merkitys tässä hankkeessa on erityisen suuri, jolloin kumppanin valinnassa korostuu aikaisempi hyvä yhteistyö ja toimittajan osallistuminen prosessiin suunnittelun alusta lähtien”, aluepäällikkö Jussi Koskela YIT:ltä sanoo.

Lauritsalan koulu, joka on Lappeenrannan ensimmäinen elinkaarihanke, rakennetaan muutama vuosi sitten puretun Luukkaan koulun paikalle. Uusi koulu tarjoaa opinahjon 720 peruskoulun oppilaalle sekä 48 esikoululaiselle.

Lujabetoni on toimittanut betonielementtejä lukuisiin elinkaarihankkeisiin urakkamuodon alusta lähtien.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lujabetoni toimittaa elementit kouluhankkeeseen Lappeenrannassa”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat