YIT rakentaa Lappeenrantaan koulun ja vastaa sen ylläpidosta 20 vuotta

YIT rakentaa Lappeenrannan Lauritsalaan koulun elinkaarimallilla. Rakennuksen ja palvelusopimuksen arvo on noin 32 miljoonaa euroa.

Lauritsalan koulu mitoitetaan lähes 900 päivittäiselle käyttäjälle. (Kuva: YIT)

Rakennusyhtiö YIT:n ja Lappeenrannan kaupungin tekemän sopimuksen mukaan YIT vastaa koulun suunnittelusta ja toteuttamisesta sekä rakennuksen käytettävyydestä ja käyttöoloista 20 vuoden ajan.

Lauritsalan uusi koulu rakennetaan vuonna 2016 puretun koulun paikalle. Uutta rakennusta käyttävät paitsi peruskoululaiset myös esiopetuksen oppilaat. Lisäksi sen on määrä palvella myös nuoriso- ja liikuntatoimen sekä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspalveluiden tarpeita.

Talosta tehdään YIT:n tiedotteen mukaan noin 8000 neliön suuruinen ja se mitoitetaan liki 900 päivittäiselle käyttäjälle.

Työt alkavat ensi keväänä ja talon on määrä olla valmis 2022 alussa. YIT:n palvelujakso alkaa samaan aikaan.

Lappeenrannan Toimitilojen toimitilajohtaja Katri Tolvanen kertoo tiedotteessa, että Lauritsalan koulu on ensimmäinen elinkaarimallilla toteutettava koulu Lappeenrannassa.

”Odotukset ovat korkealla niin toteutusta kuin myös palvelujaksoa koskien. Odotamme ennakoitavuutta ja sujuvaa arkea koko sopimusjakson ajan”, hän sanoo.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT rakentaa Lappeenrantaan koulun ja vastaa sen ylläpidosta 20 vuotta”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat