Kokeile kuukausi maksutta

Saksalaisyhtiö yhdistää ostamansa Ruukin ja Normekin

Saksalaisen pörssilistatun teollisen sijoitusyhtiö Mutares AG:n omistama silta-, katto- ja teräsrakenteiden valmistamiseen erikoistunut Donges Group yhdistää aiemmin ostamansa suomalaiset teräsrakenteiden valmistajat Ruukki Building Systemsin ja Normekin.

Nordec on toimittanut Helsingin keskustakirjasto Oodin teräsrakenteet. Kuva: Tuomas Uusheimo

Uuden yhtiön nimeksi tulee Nordec. Sen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2019 oli noin 190 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on noin 750 työntekijää. Yhtiön pääkonttori on Helsingissä, ja sillä on tuotantolaitokset Alavudella, Peräseinäjoella, Naarajärvellä, Ylivieskassa ja Oulussa sekä ulkomailla Puolassa ja Liettuassa.

Nordecin tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa moni- ja yksikerroksisten rakennusten runkoratkaisut, julkisivuratkaisut sekä terässillat. Yhtiö tarjoaa lisäksi suuren valikoiman erilaisia palveluita suunnittelusta tuotantoon, eri alihankintaketjujen hallintaan ja asennuksiin.

Nordecin rakenneratkaisuja käytetään laajalti esimerkiksi ostoskeskuksissa, vähittäiskaupan myymälöissä, logistiikkakeskuksissa, teollisuuslaitoksissa, urheilustadioneilla ja kulttuurilaitoksissa. Nordec on toimittanut esimerkiksi Ruotsissa Solnassa sijaitsevan jättimäisen ostoskeskuksen Mall of Scandinavian sekä Helsingin keskustakirjasto Oodin teräsrakenteet.

”Tavoitteemme on selkeä: haluamme olla Pohjoismaiden johtava runkorakentamisen ratkaisutoimittaja. Meillä on tähän erinomaiset lähtökohdat, sillä pystymme vastaamaan tehokkaasti asiakkaan koko arvoketjusta aina suunnittelusta asennukseen”, Nordecin toimitusjohtaja Petri Nieminen sanoo tiedotteessa.

Donges osti Normekin ja sen Ruotsissa toimivan tytäryhtiön helmikuussa 2019. Ruukki Constructionin Building Systems -liiketoiminnan ostosta Donges sopi heinäkuussa 2019, ja kauppa toteutui 30. huhtikuuta 2020 sen jälkeen, kun Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) oli antanut kaupalle ehdollisen hyväksynnän 17. huhtikuuta. Yrityskaupan hyväksymisen ehtona Donges on sitoutunut myymään Normekin Oulun tuotantolaitoksen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Saksalaisyhtiö yhdistää ostamansa Ruukin ja Normekin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat