Senaatti jatkaa 100 prosentin vuokravapautta vaikeuksissa oleville pk-yrityksille

Valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt jatkaa poikkeusjärjestelyjä.

Paloässien asiakkaisiin on kuulunut esimerkiksi kauppakeskus Tripla. Kuvassa Triplan ravintoloita ennen koronapandemiaa. Kuva Mika Ranta / HS

Se antaa tarvittaessa 100 prosentin vuokranalennuksen hankalassa tilanteessa oleville yksityisille pienille ja keskisuurille yrityksille ja yhdistyksille myös kesäkuun vuokran osalta.

Tiedotteen mukaan Senaatin tavoitteena on edelleen helpottaa koronapandemian takia vaikeuksiin joutuneiden yksityisten vuokralaistensa, kuten kahviloiden ja muiden pienyritysten, tilannetta.

Nyt tehty ratkaisu on jatkoa maaliskuussa tehdylle linjaukselle, jonka mukaan vastaava 100 prosentin vuokranalennus myönnettiin huhti- ja toukokuun vuokrista.

Poikkeusjärjestelyt vuokranmaksussa koskevat Senaatin vuokralaisina olevia yksityisiä pieniä ja keskisuuria yrityksiä ja yhdistyksiä, joiden tilanne on merkittävästi vaikeutunut koronapandemian aikana.

Senaatti on valtion liikelaitos, joka vastaa valtionhallinnon toimitiloista. Pieni osa Senaatin asiakkaista on yksityisiä yrityksiä.

Vuokralaisina on ravintoloita, kahviloita, kauppaliikkeitä ja vastaavia pk-yrityksiä, joiden toimintaan nyt vallitseva poikkeustilanne voi vaikuttaa merkittävästi.

Valtion ja muiden julkisyhteisöjen virastot ja laitokset saavat rahoituksensa tai pääosan siitä julkisista varoista, samoin kuin valtaosa kulttuurilaitoksista.

Näiden asiakkaiden ja julkisyhteisöjen omistamien yhtiöiden ja yhteisöjen osalta ei ole tehty muutoksia vuokranmaksuun. Niissä noudatetaan edelleen vuokrasopimuksiin kirjattuja vuokranmaksun eräpäiviä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti jatkaa 100 prosentin vuokravapautta vaikeuksissa oleville pk-yrityksille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat